TS LASER COLLIMATOR FOR 1.25

TS LASER COLLIMATOR FOR 1.25" NEWTONIAN

TS LASER COLLIMATOR FOR 1.25" NEWTONIAN

TS-OPTICS

Με αυτό το ειδικό προσοφθάλμιο, η ευθυγράμμιση των Νευτώνειων τηλεσκοπίων μπορεί να γίνει με ακρίβεια μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

69,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
TSLA2

ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ LA2 1.25″ ΜΕ LASER ΓΙΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΝΕΥΤΩΝΕΙΩΝ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ

Με μια ματιά:

  • Κατάλληλο για όλα τα Νευτώνεια τηλεσκόπια
  • Ανθεκτική μεταλλική κατασκευή
  • Διάμετρος ανοίγματος 1.25″
  • Ρύθμιση φωτεινότητας 7 βημάτων
  • Άνετο παραθυράκι με κλίση 45° - μπορείτε να δείτε τη ρύθμιση από το πρωτεύον κάτοπτρο
  • Ρυθμιζόμενο laser

 

Ένα προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης αποτελεί χρήσιμο βοήθημα και απαραίτητο εργαλείο για κάθε παρατηρητή που διαθέτει Νευτώνειο τηλεσκόπιο. Το προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης LA2 1.25″ προσφέρει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για τον έλεγχο της ευθυγράμμισης του Νευτώνειου τηλεσκοπίου σας, και σε περίπτωση που είναι απαραίτητο, για την διόρθωση αυτής.

Το προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης φθάνει στα χέρια του παρατηρητή ευθυγραμμισμένο. Οι βίδες ρύθμισης στο πάνω μέρος του προστατεύονται από λαστιχένιο περίβλημα. Σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας ή κατά την αντικατάσταση μπαταριών το προσοφθάλμιο δεν απορυθμίζεται. Σε περίπτωση πτώσης του ευθυγραμμιστή, μπορείτε να αφαιρέσετε το λαστιχένιο περίβλημα και να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις επανευθυγράμμισης.

 

Σύντομο εγχειρίδιο οδηγιών: Πώς να χρησιμοποιήσετε το προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης LA2

 

  1. Προετοιμασία: Κρατήστε το κυρίως σώμα του ευθυγραμμιστή σε οριζόντια θέση και στρέψτε το έτσι ώστε ο εστιαστής να δείχνει προς τα επάνω. Στη συνέχεια, εισάγετε το laser στο άνοιγμα 1.25″. Μην σφίγγετε τον ευθυγραμμιστή, διότι αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αποτέλεσμα της ευθυγράμμισης.

 

  1. Ευθυγράμμιση δευτερεύοντος κατόπτρου: Ενεργοποιήστε το laser και κοιτάξτε προς το πρωτεύον κάτοπτρο μέσα από τον οπτικό σωλήνα. Ρυθμίστε τις βίδες του δευτερεύοντος κατόπτρου με τέτοιο τρόπο ώστε η δέσμη του laser να προσπίπτει ακριβώς στο κέντρο του πρωτεύοντος κατόπτρου. Σε αυτό θα σας βοηθήσει το σημάδι που υποδεικνύει το κέντρο του κατόπτρου (συνήθως μαύρος δακτύλιος).  1. Ευθυγράμμιση πρωτεύοντος κατόπτρου: Στρέψτε το προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης με τέτοιο τρόπο ώστε από το πίσω μέρος του τηλεσκοπίου να μπορείτε να δείτε μέσα στο κεκλιμένο κατά 45° παραθυράκι του ευθυγραμμιστή. Εάν έχει ήδη γίνει μια χονδρική ρύθμιση των οπτικών, θα μπορείτε κιόλας να δείτε την ανακλώμενη δέσμη του laser. Ακολούθως, σφίξτε ή χαλαρώστε τις βίδες του πρωτεύοντος κατόπτρου μέχρις ότου η επιστρεφόμενη δέσμη να προσπίπτει ακριβώς στο κέντρο της οπής του ευθυγραμμιστή. (π.χ. στη διπλανή εικόνα το πρωτεύον κάτοπτρο χρειάζεται ρύθμιση)

 

Τελειώσατε! Το τηλεσκόπιό σας έχει ευθυγραμμιστεί και είναι έτοιμο να σας προσφέρει μια απολαυστική νύχτα επιτυχών παρατηρήσεων!

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό