Το 1981 ιδρύεται από τον Δημήτρη Τσάμπουρα η επιχείρηση που λειτουργεί αρχικά ως ομώνυμος εκδοτικός και εμπορικός οίκος.

  Το 1992 αποκτούμε το πρώτο μας φορητό πλανητάριο STARLAB και έτσι ξεκινάμε το υπέροχο ταξίδι  στο χώρο της Αστρονομίας. Το πλανητάριο είναι ένα εκπαιδευτικό, κατά κύριο λόγο, μέσον που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές, και όχι μόνον, να έλθουν σε μία πρώτη επαφή με την επιστήμη της Αστρονομίας και να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις. ‘Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επισκεφτεί εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα και έχουμε συμμετάσχει σε δεκάδες εκδηλώσεις δήμων, πολιτιστικών φορέων, παιδικών κατασκηνώσεων. Μάλιστα το φορητό μας πλανητάριο αποτέλεσε ένα από τα πιο δημοφιλή θεάματα του προγράμματος «ΑΓΟΡΑ» της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001-2004.

  Το 1995 εισάγουμε στην Ελλάδα τα πρώτα τηλεσκόπια KONUS και παίρνουμε το θάρρος να προσανατολίσουμε σταδιακά την επιχείρηση προς την ερασιτεχνική αστρονομία. Έτσι, το 1999 η εταιρία μετονομάζεται σε ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης.

  Τον Δεκέμβριο του 2002 μεταφράζουμε στα ελληνικά το περίφημο βιβλίο NightWatch, τον απόλυτο οδηγό του αρχάριου ερασιτέχνη αστρονόμου και σημαντικό θεμέλιο της ανάπτυξης της ερασιτεχνικής αστρονομίας στη χώρα μας. Την έκδοση αυτή ακολούθησαν οι μεταφράσεις στα ελληνικά των πλέον γνωστών παγκοσμίως τίτλων όπως: The Monthly Sky Guide, The Universe and Beyond, Astrophotography, Visions of the Cosmos , Moon Observer’s Guide, The Backyard Astronomer's Guide. Παράλληλα εκδίδουμε πανεπιστημιακά συγγράμματα αλλά και παιδικά βιβλία, όλα προσανατολισμένα στις φυσικές επιστήμες και στο περιβάλλον.

  Το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης είναι  σήμερα η μεγαλύτερη εταιρία εισαγωγής  και διανομής αστρονομικού εξοπλισμού στα Βαλκάνια, χάρις και στην εμπιστοσύνη  που μας έχουν δείξει οι πελάτες  και οι συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Στο έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της επιχείρησης συμπεριλαμβάνονται επιστήμονες αστροφυσικοί, οικονομολόγοι, μαρκετίστες κ.α. και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να εκπονούμε μελέτες για μεγάλα πρότζεκτ (αστεροσκοπεία, σταθερά πλανητάρια κλπ).

   Εκτός από τα μέλη της  ελληνικής αστρονομικής κοινότητας που καθημερινά εκδηλώνουν την εμπιστοσύνη τους προς την εταιρία μας, στο πελατολόγιο της εταιρίας συγκαταλέγονται: Πανεπιστήμια, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και Εθνικών Πάρκων, κρατικές υπηρεσίες Ασφάλειας και Άμυνας, οργανισμοί δημόσιοι και ιδιωτικοί, γνωστές μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, ένα εκτεταμένο δίκτυο μεταπωλητών στην Ελλάδα και στην Κύπρο κ.α.

  Παράλληλα, καταξιωμένοι κατασκευαστές αστρονομικών ειδών και παρεμφερών οπτικών οργάνων  ανά τον κόσμο εμπιστεύονται την εταιρία μας. Έτσι, διεθνείς οίκοι όπως: Celestron USA, Synta (SkyWatcher) TAIWAN, TeleVue USA, Carl Zeiss sport optics GERMANY, Baader Planetarium GERMANY, Learning Technologies Inc. USA, Kowa JAPAN, Levenhuk Optics CZECH REPUBLIC, έχoυν συνάψει συμφωνίες επίσημης ή/και αποκλειστικής αντιπροσώπευσης μαζί μας.

  Όλες αυτές οι συνεργασίες που έχουμε εξασφαλίσει στην Ελλάδα, στην Κύπρο και διεθνώς, σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία μας στην προώθηση οργάνων παρατήρησης της φύσης και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας, μας επιτρέπουν να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

  Στόχος μας είναι να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους κοντά στην Αστρονομία, ελπίζοντας να ανακαλύψουν την αλήθεια και την ομορφιά του έναστρου ουρανού.

 

Κατάστημα Θεσσαλονίκης, έναντι γηπέδου μπάσκετ του ΠΑΟΚ στο Φοίνικα: Υποδοχή παραγγελιών, άποψη από το Show Room

  

  

 

 

Συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις (Δ.Ε.Θ., Photovision κ.α.)

 

Το κινητό Πλανητάριο Starlab περιοδεύει !
Προβολές αστρονομικού περιεχομένου με τα κινητά πλανητάρια Starlab σε Ελλάδα και Κύπρο !

Κράτα το

Κράτα το