THE BACKYARD ASTRONOMER'S GUIDE

THE BACKYARD ASTRONOMER'S GUIDE

THE BACKYARD ASTRONOMER'S GUIDE

Βαθμολογία:
100 % of 100
Ο πιό πλήρης οδηγός στον κόσμο για τον ερασιτέχνη αστρονόμο". Η ερασιτεχνική αστρονονία στην Ελλάδα γυρίζει σελίδα!

Καταργημένο/Εξαντλημένο

Καταργημένο/Εξαντλημένο

Δεν αποστέλλεται.
Kαταργημένα ή εξαντλημένα είναι τα προϊόντα των οποίων ο κατασκευαστής έχει σταματήσει την παραγωγή τους. Συνήθως το μοντέλο αυτό θα έχει αντικατασταθεί από κάποιο καινούργιο.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
9789608904989

Ποιο τηλεσκόπιο να αγοράσω; Πρέπει να μάθω τους αστερισμούς ή μήπως ένα αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο θα βρίσκει τα αντικείμενα που θέλω; Πώς μπορώ να βγάλω φωτογραφίες με ένα τηλεσκόπιο; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία απαντά "ο πιό πλήρης οδηγός στον κόσμο για τον ερασιτέχνη αστρονόμο".Η ερασιτεχνική αστρονονία στην Ελλάδα γυρίζει σελίδα!

The Backyard Astronomer's Guide*
Ο πιο πλήρης οδηγός για τον ερασιτέχνη
αστρονόμο τώρα και στα ελληνικά* ΠΡΟΣΟΧΗ ! Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ THE BACKYARD ASTRONOMER'S GUIDE  ΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ !


Τον Terence Dickinson τον γνωρίσαμε ως συγγραφέα του NightWatch. Ποιος ο λόγος που έγραψε και το Backyard; Τι μπορεί να είναι καλύτερο από ένα NightWatch;

Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι: δύο NightWatch μαζί! Πραγματικά, η ύλη του Backyard είναι διπλάσια από την ύλη του NightWatch. Η ποσότητα της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή. Ο εξοπλισμός, η παρατήρηση και οι τεχνικές είναι οι τρεις θεματικές ενότητες του βιβλίου, που αναπτύσσονται εξαντλητικά, σε μεγάλο βάθος. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς οδηγό ερασιτεχνικής αστρονομίας με μεγαλύτερη πληρότητα.
Περισσότερες από 800 έγχρωμες φωτογραφίες, διαγράμματα και διαφωτιστικά σχήματα. Οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς θα πάρετε φωτογραφίες του ουρανού με ψηφιακή μηχανή. Έξυπνες συμβουλές για τη χρήση ρομποτικού τηλεσκοπίου, για τον καθαρισμό των οπτικών και για το πώς θα ευθυγραμμίσετε την ισημερινή σας στήριξη. Δεκάδες ενημερωμένες και αξιόπιστες υποδείξεις σχετικά με τον εξοπλισμό και πολλά άλλα.

Ενδεχομένως τέτοιος όγκος πληροφορίας να πέφτει “βαρύς” για τον εντελώς αρχάριο. Γι’ αυτόν το NightWatch παραμένει το πιο κατάλληλο βιβλίο. Μα για τον πιο προχωρημένο ερασιτέχνη, εκείνον που ήδη έχει κάνει βίωμα το περιεχόμενο του NightWatch και δε βλέπει την ώρα να βουτήξει σε πιο βαθιά νερά, το βιβλίο είναι ένα:
The Backyard Astronomer’s Guide.

Το καλογραμμένο κείμενο, από έναν πάντα μαγεμένο και μαγευτικό Dickinson, οι θαυμάσιες φωτογραφίες του Alan Dyer και η γνωστή ποιότητα έκδοσης συμπληρώνουν την εικόνα.

Χρόνια περιμέναμε μια καινούρια, αναθεωρημένη αμερικάνικη έκδοση του
Backyard, και την προσφέρουμε τώρα στο κοινό της χώρας μας μεταφρασμένη, πλήρη και σύγχρονη. Έτσι, με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε ένα ολόφρεσκο
The Backyard Astronomer’s Guide στα ελληνικά.

Καλή ανάγνωση!ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

........Εντυπωσιακή είναι και η πληρότητα του βιβλίου. Μου φαίνεται δύσκολο να ζητήσει κάτι ο ερασιτέχνης αστρονόμος και να μην το βρει στις σελίδες του. Θα πρέπει να είναι κάτι πολύ ειδικό, εξεζητημένο...................
Εντυπωσιάζει, τέλος, η λεπτομέρεια. Φαίνεται ότι ο εκδότης δεν έθεσε περιορισμούς στον όγκο του βιβλίου. Έτσι εξηγείται το πώς προέκυψαν 368 μεγάλες και πυκνές σελίδες. Και έτσι οι συγγραφείς είχαν την άνεση να παρουσιάσουν διαδικασίες και τεχνικές με όσες λέξεις και εικόνες έκριναν απαραίτητο, χωρίς τις εκπτώσεις που συνήθως επιβάλλει ο περιορισμός του χώρου. Καλύπτουν από θεμελιώδη θέματα, όπως τα μέρη, η συναρμολόγηση και η χρήση του τηλεσκοπίου (αφιερώνεται σ’ αυτά ολόκληρο το κεφάλαιο 6), έως ειδικά και προχωρημένα θέματα, όπως η ψηφιακή φωτογράφηση (κεφάλαιο 13), η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της αστρονομίας (κεφάλαιο 14), η πολική ευθυγράμμιση, η ευθυγράμμιση των κατόπτρων και ο καθαρισμός των οπτικών μερών (κεφάλαιο 15). Η κάλυψη των θεμάτων αυτών γίνεται με τρόπο σαφή και διεξοδικό.

........Δεν μπορεί παρά να με χαροποιεί το γεγονός ότι αυτός ο πλούτος της πληροφορίας που αφορά την Αστρονομία γίνεται τώρα προσιτός και για το ευρύ ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Η μετάφραση από τον παλιό μου φοιτητή, κ. Σίμο Οικονομίδη, και η έμμονη προσήλωση του εκδότη, κ. Τσάμπουρα, στο άριστο αποτέλεσμα, εγγυώνται αυτό ακριβώς: ένα άριστο αποτέλεσμα.


Γιάννης Σειραδάκης
Καθηγητής Αστρονομίας
του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Terence Dickinson
Ο Terence Dickinson είναι συντάκτης του SkyNews, του εθνικού περιοδικού αστρονομίας του Καναδά.Στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 εργαζόταν ως αστρονόμος σε δύο μεγάλα πλανητάρια και από τότε έχει γράψει 14 βιβλία αστρονομίας και περισσότερα από χίλια άρθρα πάνω στο αντικείμενο. Ο ισόβιος ενθουσιασμός του για την αστρονομία γεννήθηκε στην ηλικία των 5 ετών, όταν είδε ένα λαμπρό μετέωρο από το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι του. Σε ηλικία 15 ετών απέκτησε το πρώτο του τηλεσκόπιο (διοπτρικό 60mm) ως χριστουγεννιάτικο δώρο από τους γονείς του.
Ο Dickinson έχει λάβει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο βιβλίου της χρονιάς της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης και το Βραβείο Klumpke-Roberts της Αστρονομικής Εταιρίας του Ειρηνικού για τη μετάδοση της αστρονομίας στο κοινό. Ο αστεροειδής 5272 Dickinson φέρει το όνομά του. Το 1995 έλαβε τη διάκριση της Τάξης του Καναδά, που είναι η πιο τιμητική διάκριση του έθνους για επιτεύγματα πολιτών. Ζει στην ύπαιθρο, κάτω από τον σκοτεινό ουρανό του ανατολικού Οντάριο, μαζί με τη σύζυγό του, Susan, η οποία είναι διευθύντρια παραγωγής και διορθώτρια σε όλα τα βιβλία του.


Alan Dyer
Ο Alan Dyer είναι συγγραφέας και παραγωγός θεαμάτων αστρονομίας για πολυμέσα, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε πλανητάρια στον Καναδά και σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Πρώην συντάκτης στο περιοδικό Astronomy, τώρα είναι συντάκτης στο περιοδικό SkyNews και αρθρογραφεί στο Sky & Telescope.
Ο Dyer είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως αυθεντία στα τηλεσκόπια του εμπορίου και οι αξιολογήσεις που κάνει για είδη αστρονομικού εξοπλισμού δημοσιεύονται τακτικά στα παραπάνω περιοδικά. Είναι συγγραφέας και συν-συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα: Advanced Skywatching, Astronomy: The Definitive Guide και Pathfinders: Space (το τελευταίο είναι για παιδιά). Ο αστεροειδής 78434 Dyer φέρει το όνομά του.
Ο Dyer θυμάται πως, όταν ήταν παιδί, ζητούσε την άδεια των γονιών του για να παρατηρεί τα αστέρια ως αργά το βράδυ. Στα 14, με χρήματα που είχε κερδίσει από διανομή εφημερίδων, αγόρασε το πρώτο του τηλεσκόπιο – ένα νευτώνιο κατοπτρικό 4,5 ιντσών. Από τότε η συλλογή των τηλεσκοπίων του έχει μεγαλώσει τόσο, ώστε έχει καταλάβει το σπίτι του στην επαρχιακή Αλμπέρτα του Καναδά.
"Αν θα έπρεπε να επιλέξετε ένα και μοναδικό οδηγό για την ερασιτεχνική αστρονομία σήμερα, το Backyard Astronomer's Guide είναι η ιδανική επιλογη!"

(SKY&TELESCOPE "HOT PRODUCT 2009": τευχος Ιανουαρίου 2009, σελ 47)«Ο καλύτερος οδηγός για την αστροπαρατήρηση που μπορείτε να αγοράσετε.»
Robert Burnham,
πρώην αρχισυντάκτης του Astronomy


«Χωρίς αμφιβολία, το πιο πλήρες βοήθημα που υπάρχει για την οπτική αστρονομία.»
Βασιλική Αστρονομική
Εταιρία του Καναδά


chapter 1
Κεφάλαιο 1. Η Ερασιτεχνική Αστρονομία Ενηλικιώνεται


chapter 2 & 3

Κεφάλαια 2 & 3. Επιλογή εξολπισμού για την ερασιτεχνική Αστρονομία.Κεφάλαιο 4. Απαραίτητα Παρελκόμενα: Προσοφθάλμια και ΦίλτραΚεφάλαιο 5. Ο «Κατάλογος Παρελκομένων» του Backyard Guide - Συστάσεις
 

Κεφάλαιο 6. Η Χρήση του Νέου Τηλεσκοπίου ΣαςΚεφάλαια 7 & 8. Ο Ουρανός με Γυμνό Μάτι - Συνθήκες ΠαρατήρησηςΚεφάλαια 9 & 10. Παρατήρηση της Σελήνης, του Ήλιου και των Κομητών - Παρατήρηση των ΠλανητώνΚεφάλαια 11 & 12. Προσανατολισμός στον Ουρανό - Εξερεύνηση του Βαθέως ΟυρανούΚεφάλαιο 13. Ψηφιακή ΑστροφωτογραφίαΚεφάλαιο 14.  Αστρονομία Υψηλής ΤεχνολογίαςΚεφάλαιο 15.  Πολική Ευθυγράμμιση, Ευθυγράμμιση Κατόπτρων και ΚαθαρισμόςΆτλαντας της Γαλαξιακής Ζώνης

Εκτεταμένες αναφορές για το βιβλίο "The Backyard Astronomer's Guide", θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.backyardastronomy.com


Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 2200
Βιβλιοδεσία Σκληρό εξώφυλλο
Συγγραφέας TERENCE DICKINSON & ALAN DYER
Εκτύπωση Έγχρωμη
Κωδικός ISBN 9789608904989
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός σελίδων 368
Εκδοτικός οίκος ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης
Διαστάσεις (mm) 230 x 310
Μετάφραση ΣΙΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Έτος Έκδοσης 2009
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό