ΠΡΟΣΟΦΘ.''MORPHEUS'' 9mm

ΠΡΟΣΟΦΘ.''MORPHEUS'' 9mm

ΠΡΟΣΟΦΘ.''MORPHEUS'' 9mm

BAADER PLANETARIUM

H Baader παρουσιάζει τη σειρά προσοφθαλμίων των ονείρων της: τα προσοφθάλμια ευρέως πεδίου, Morpheus® με 76o πεδίο!

289,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
BA-2954209
ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟ ''MORPHEUS'' 9mm

hot product 2016Ο Μορφέας είναι ο θεός των ονείρων – και μετά από συνεχή εργασία και εξέλιξη τεσσάρων χρόνων η Baader παρουσιάζει τη σειρά προσοφθαλμίων των ονείρων της: τα προσοφθάλμια ευρέως πεδίου, Morpheus® 76o Wide Field.

Τα Morpheus είναι αληθινά παρόλο που η ταινία υπαινίσσεται φανταστικούς ήρωες! Με ένα πραγματικό ευρύ πεδίο 76 μοιρών, βυθίζεσαι στο σύμπαν χωρίς να περιφέρεται το βλέμμα διαρκώς. Το μεγάλο eye relief είναι ιδανικό για παρατήρηση με γυαλιά, ενώ η άνετη θέαση οδηγεί σε μια αίσθηση περιπάτου στο σύμπαν, η οποία φυσιολογικά παρέχεται μόνο από προσοφθάλμια με μεγαλύτερο όγκο και απρόσιτο φαινόμενο πεδίο. Επιπλέον, η εικόνα δεν παρουσιάζεται με στρεβλώσεις ή όπως αν κοιτάς μέσα από μια γυάλα.  Η ευκρίνεια και η λαμπρότητα είναι εφάμιλλες των καλύτερων προσοφθαλμίων πλανητικής παρατήρησης και ακόμη και με τα ¨γρήγορα¨ τηλεσκόπια θα απολαύσετε σημειακά αστέρια, ακόμη και στις άκρες του πεδίου.

Η Baader εργάστηκε εξίσου τόσο για την ποιοτική κατασκευή όσο και για τον οπτικό σχεδιασμό αυτών των προσοφθαλμίων: επιστρώσεις Phantom Coating®, γυαλί από σπάνιες γαίες, στεγανοποιημένο σώμα, μαυρισμένα άκρα φακών για ελαχιστοποίηση των εσωτερικών ανακλάσεων αποτελούν δεδομένα της κατασκευής τους. Κυρίαρχοι στόχοι σε πρακτικότερο επίπεδο αποτέλεσαν η ελαχιστοποίηση της χρήσης μετάλλου για μικρότερο βάρος, ο βέλτιστος σχεδιασμός για bino-viewing(παρατήρηση και με τα δυο μάτια), η κατασκευή σπειρωμάτων για φωτογράφηση-απεικόνιση-βιντεοσκόπηση και οι ολοκαίνουριες διατομές 1 ¼’’ & 2’’ με τα αντιολισθητικά αυλακώματα.

Κατά την παρατήρηση θα αγαπήσετε την πανεύκολη στη χρήση θήκη των Morpheus, την parfocal κατασκευή τους, καθώς και τα εγχάρακτα φωσφορίζοντα για 3 λεπτά στοιχεία τους, εξωτερικά, χάρη στα οποία δεν πρόκειται να τα χάσετε ποτέ!


Στη εικόνα φαίνεται το προσοφθάλμιο Morpheus σε έναν εστιαστή Diamond-Steeltrack 2’’ με τους ανάλογους αντάπτορες για την προσαρμογή του Μ43 σπειρώματος του προσοφθαλμίου σε κάμερα DSLR.


Οπτικά χαρακτηριστικά

Οξύτητα σε όλο το πεδίο: η οξύτητα και η μη καμπυλότητα σε όλο το πεδίο των 76ο είναι αξεπέραστη σε σχέση με άλλα σύγχρονα προσοφθάλμια ευρέως πεδίου της αγοράς. Το contrast επί του άξονα συναγωνίζεται τα καλύτερα πλανητικά προσοφθάλμια, ενώ η απόδοση στα άκρα είναι σχεδόν ισοδύναμη. Τα αστέρια παραμένουν σημειακά καθώς απομακρύνεται το μάτι από το κέντρο και το πεδίο παραμένει επίπεδο και εστιασμένο, ακόμη και σε μικρού εστιακού λόγου τηλεσκόπια.

Μεγάλο Eye Relief: τα προσοφθάλμια Morpheus επεκτείνουν την άνεση στην ευρυγώνια θέαση, παρέχοντας ένα πολύ άνετο eye relief από 17,5mm έως 21mm. Όσοι φορούν γυαλιά παρακολουθούν πολύ άνετα όλο το πεδίο, αυτοί δε που χρησιμοποιούν διοφθάλμιο θα βρουν ιδανικά τα Morpheus για χρήση με τα δύο μάτια

Χαμηλή παραμόρφωση: ο οπτικός σχεδιασμός των προσοφθαλμίων Morpheus παρέχει εξαιρετικά μικρή παραμόρφωση. Οι πλανήτες και τα σεληνιακά τοπία διατηρούν το σχήμα τους διασχίζοντας το πεδίο και τα πραγματικά μεγέθη του πεδίου είναι κοντά στο θεωρητικό.
Διάφορες εταιρίες υπερβάλλουν σε αυτό το σημείο, χρησιμοποιώντας σκόπιμα τη μεγέθυνση της παραμόρφωσης εκτός άξονα σαν μέσο διαφήμισης ενός “φουσκωμένου” φαινόμενου πεδίου. Στα Morpheus μπορείτε μόνοι σας να υπολογίσετε το πραγματικό πεδίο των 76ο, βοηθούμενοι από το φαινόμενο πεδίο και την εστιακή απόσταση.

Αίσθηση διαστημικού περιπάτου κατά την παρατήρηση: Ως μανιώδεις παρατηρητές και οι ίδιοι οι κατασκευαστές, έχουν μελετήσει τη συμπεριφορά των γνωστότερων ευρυγώνιων προσοφθαλμίων κι έχουν αφουγκραστεί τα σχόλια άλλων παρατηρητών σχετικά με τους παράγοντες που κάνουν ένα προσοφθάλμιο να δίνει την αίσθηση του περιπάτου μέσα στο Σύμπαν. Σίγουρα η αίσθηση αυτού του διαστημικού περίπατου δεν οφείλεται μόνο στο ευρύ πεδίο του προσοφθαλμίου. Το ενδιαφέρον που προκύπτει από παρατηρήσεις είναι ότι κάποια ευρυγώνια προσοφθάλμια των 82 μοιρών αποτυγχάνουν να δώσουν την ίδια αίσθηση με άλλα παρόμοιου ή ακόμη και μικρότερου πεδίου.
Οι κατασκευαστές του Morpheus κατέληξαν σε δύο επιπλέον παράγοντες σε αυτήν την εξίσωση: Το Eye Relief (και η σχετική μεγάλη διάμετρος του γυαλιού του προσοφθάλμιου φακού) και η άνεση στην παρατήρηση (ένας συνδυασμός του μεγάλου eye relief και του ελέγχου των εκτροπών της κόρης εξόδου). Διαπίστωσαν επίσης, ότι πεδία πολύ κάτω από τις 74ο τείνουν να έχουν μειωμένα αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες σχεδίασαν το νέο προσοφθάλμιο Morpheus με πεδίο μεγαλύτερο από 74ο και στο οποίο απαντώνται όλες εκείνες οι οπτικές παράμετροι που απ
αιτούνται για να παρέχουν την αίσθηση του να βυθίζεσαι ανάμεσα στα αστέρια, σαν να μην παρεμβάλλεται προσοφθάλμιο ανάμεσα σε εσένα και σε αυτά!  

Πολλαπλές επιστρώσεις Phantom Coating®: με πρώτη εφαρμογή στα προσοφθάλμια Hyperion οι πολλαπλές επιστρώσεις Phantom Group, εμφανώς βελτιωμένες χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε διαφορετική επιφάνεια των γυαλιών στα Morpheus.

Βελτιωμένα εσωτερικά διαφράγματα: Όπως συμβαίνει με όλα τα προσοφθάλμια Baader Planetarium, τα εσωτερικά μηχανικά μέρη του Morpheus ελέγχονται με ακτίνες και διαθέτουν διαφράγματα για την εξάλειψη της επίδρασης του διάχυτου φωτός.

Επιπλέον: Τα προσοφθάλμια Morpheus διαθέτουν 8 στοιχεία σε 5 ομάδες και είναι parfocal - ομοεστιακά, δεν χρειάζεται δηλαδή επανεστίαση μετά την εναλλαγή προσοφθαλμίων της ίδιας σειράς!


Μηχανικά χαρακτηριστικά

Ιδανική παρατήρηση με δύο προσοφθάλμια (binoviewing): Τα Morpheus σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομηθεί και το μικρότερο διάστημα χώρου μειώνοντας έτσι τον όγκο από το κυρίως σώμα και παρέχοντας μεγαλύτερη απόσταση από τη μύτη που απαιτείται για το binoviewing.

Μειωμένο βάρος: Οι κατασκευαστές κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για τη μείωση του μη αναγκαίου βάρους - ειδικά για το αποτελεσματικό binoviewing. Το βάρος κάθε προσοφθαλμίου Morpheus ουσιαστικά αντιστοιχεί στο βάρος των φακών εσωτερικά, συν αυτό της προστατευτικής και στ
εγανοποιητικής εξωτερικής επένδυσης

Αναδιπλούμενα παρεκτάματα προσοφθαλμίων: Κάθε Morpheus διαθέτει δύο ελαστικά, αναδιπλούμενα, δύο θέσεων παρεκτάματα. Αυτά τανέα παρεκτάματα σχεδιάστηκαν για να αποδίδουν άνεση στην παρατήρηση και μια καλή απόσταση από το μάτι για τους περισσότερους χρήστες και για αυτούς που φορούν γυαλιά. Ειδικότερα το πτερυγωτό παρέκταμα είναι ιδανικό για άνετη παρατήρηση και αποκλεισμό του διάχυτου φωτός στην παρατήρηση με δύο προσοφθάλμια από αυτούς που φορούν γυαλιά.     

Χαρακτηριστικά ασφαλείας: Οι κύλινδροι των 1 ¼’’ & 2’’ κάθε προσοφθαλμίου Morpheus διαθέτουν αντιολισθητικά παράλληλα αυλακώματα. Οι εντομές αυτές αποτελούν τον ιδανικό συμβιβασμό μεταξύ των λείων κυλίνδρων και των κυλίνδρων με μεγάλες εγκοπές. Οι πολυάριθμες ρηχές εντομές των κυλίνδρων του Morpheus προσδίδουν καλή λαβή και επιπλέον ασφάλεια από τις ακούσιες πτώσεις σε σχέση με τους λείους κυλίνδρους άλλων προσοφθαλμίων. Επιπλέον, την ασφάλεια στο χειρισμό και την αντιολισθητικότητα ενισχύει και το πλατύ ελαστικό δαχτυλίδι με την εμφάνιση πλέγματος, στο σώμα του προσοφθαλμίου.  

Προσαρμογή για φωτογράφηση/Βιντεοσκόπηση: Όπως και τα συγγενή Hyperion, τα οπτικά όλων των Morpheus δίνουν εξαιρετικές απεικονίσεις. Κάθε Morpheus διαθέτει ένα σπείρωμα Μ43, κρυμμένο στο πάνω μέρος του φακού, το οποίο επιτρέπει την προσαρμογή διαφόρων δαχτυλιδιών Hyperion Digital T-Rings. Αυτά τα δαχτυλίδια επιτρέπουν την άμεση προσάρτηση σχεδόν οποιασδήποτε μηχανής απεικόνισης με τρόπο σταθερό και με την ελάχιστη απόσταση από τη μηχανή για την, κατά το δυνατόν ελαχιστοποίηση του βινιεταρίσματος.

Περιλαμβάνονται: κάθε προσοφθάλμιο Morpheus συνοδεύεται από το standard αναδιπλούμενο παρέκταμα, από το πτερυγωτό αναδιπλούμενο ελαστικό παρέκταμα για binoviewing, από το κουτί αποθήκευσης, τρία καπάκια φακών για τη σκόνη και θήκη cordura που περνιέται στη ζώνη.

Κράτα το

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 360
Τύπος Morpheus
Eye Relief (mm) 21
Διάμετρος κάννης 1,1/4" (31,8mm) - 2" (50,8mm)
Εστιακή απόσταση 9
Φαινόμενο πεδίο (FOVº) 76
Πλήθος οπτικών στοιχείων 8
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό