ΠΡΟΣΟΦΘ.

ΠΡΟΣΟΦΘ."HYPERION" 24mm

ΠΡΟΣΟΦΘ."HYPERION" 24mm

BAADER PLANETARIUM

Τα νέα προσοφθάλμια Hyperion 68° της Baader Planetarium προσφέρουν κορυφαία απόδοση και μοναδικά φωτογραφικά-οπτικά χαρακτηριστικά σε ανήκουστες τιμές.
174,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
BA-2454624


Προσοφθάλμια Baader Hyperion 68° ‘Πολυμορφικά


Τα νέα προσοφθάλμια Hyperion 68° της Baader Planetarium προσφέρουν κορυφαία απόδοση και μοναδικά φωτογραφικά-οπτικά χαρακτηριστικά σε ανήκουστες τιμές. Δεν χρειάζεται πλέον οι ερασιτέχνες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τα προσοφθάλμια από ό,τι  για το τηλεσκόπιό τους προκειμένου να έχουν πραγματικά υψηλή απόδοση με κάποια προσοφθάλμια ευρέως πεδίου. Η Baader Planetarium έχει δουλέψει σκληρά για να δώσει στη σειρά Hyperion τις καλύτερες οπτικές επιστρώσεις, τα καλύτερα μηχανικά μέρη και έναν μοναδικό πολυλειτουργικό σχεδιασμό.

 

Από οπτικής πλευράς, έχουμε διαπιστώσει ότι η σειρά Hyperion  δίνει εξαιρετική ευκρίνεια και πιστότητα χρώματος σε όλο το εύρος των 68°. Στις συγκρίσεις μας με τα προσωπικά αγαπημένα μας προσοφθάλμια, τα Pentax XL, τα Hyperion είναι ισότιμα από κάθε άποψη, εκτός από την τιμή, η οποία είναι μόλις μεγαλύτερη από το ένα τρίτο της τιμής των Pentax! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς, την εντυπωσιακή ευκρίνεια από τον οπτικό άξονα μέχρι την περιφέρεια, το κατάμαυρο και με υψηλό κοντράστ πεδίο; Τα Hyperion είναι πραγματικά άριστα. Η παρατήρηση μέσα από ένα Hyperion είναι ιδιαίτερα άνετη και ξεκούραστη, χάρη στο μεγάλο eye-relief (20 mm) και στον οπτικό σχεδιασμό, ο οποίος εξαλείφει το ενοχλητικό σφάλμα του kidney-bean (ενοχλητικές εσωτερικές αντανακλάσεις).
 
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των Hyperion:

 • Με 8 στοιχεία σε 5 ομάδες, η οπτική σχεδίαση ενός Hyperion δίνει εξαιρετική οξύτητα και χρωματική πιστότητα σε όλη την έκταση του ευρέος πεδίου των 68°, καθώς και ένα άνετο eye-relief, 20mm.
 • Το νέο προσοφθάλμιο των 24mm χρησιμοποιεί διαφορετικό οπτικό σχεδιασμό και προσφέρει την ίδια εκπληκτική απόδοση στο ευρύ πεδίο των 68ο. Είναι απολύτως απαλλαγμένο από σκοτεινές περιοχές και άλλες ενοχλητικές συμπεριφορές του exit pupil. Χαρακτηρίζεται από μεγάλο eye-relief (17mm), μηδαμινή παραμόρφωση και τέλεια οξύτητα, ακόμα και στα “γρήγορα” τηλεσκόπια. Η επίπεδη εστιακή επιφάνεια ταιριάζει απόλυτα με τα πολύ γρήγορα νευτώνεια που χρησιμοποιούν διορθωτή κόμης. Το field stop των 29mm κάνει το 24mm Hyperion το ευρύτερο προσοφθάλμιο 24mm που υπάρχει. Είναι επίσης, το μικρότερο και ελαφρύτερο από όλα τα προσοφθάλμια της σειράς Hyperion.  
 • Χρησιμοποιούνται υψηλού βαθμού «υδρόλευκα» γυαλιά  σ' όλες τις επιφάνειες, έτσι ώστε να δίνεται μια κρυστάλλινα καθαρή εικόνα με χαμηλή διασπορά και άριστη πιστότητα χρώματος, χωρίς τον κιτρινωπό ή τον γαλαζωπό χρωματισμό που συνήθως παρατηρείται σε πολλά άλλα προσοφθάλμια. Η χρήση των γυαλιών υψηλού δείκτη διάθλασης περιορίζει τα σφάλματα της παραμόρφωσης και του αστιγματισμού.
 • Η Baader Planetarium έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να δώσει στα Hyperion τις πιο προηγμένες πολύ-επιστρώσεις που μπορούν να γίνουν στον κόσμο (παρακαλώ σημειώστε: αυτές δεν είναι ίδιες με τις κοινές επιστρώσεις που άλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν σε αυτά που ονομάζουν «πλήρως πολυεπιστρωμένα» [“fully multicoated”] προσοφθάλμια!) Οι πολλαπλές επιστρώσεις των Hyperion είναι πατέντα της Baader, έχουν σχεδιαστεί από Γερμανούς μηχανικούς επιστρώσεων ειδικά για τα Baader Hyperion και έχουν βελτιστοποιηθεί για όλους τους τύπους γυαλιού που χρησιμοποιείται. Αυτές οι επιστρώσεις γίνονται με τον πιο σύγχρονο γερμανικό εξοπλισμό επιστρώσεων λεπτού φιλμ, με ειδική κατάρτιση του προσωπικού και με διεξοδικούς ελέγχους της διαδικασίας. Το αποτέλεσμα είναι επιστρώσεις που πραγματικά συναγωνίζονται τις καλύτερες στον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων και των διάσημων Ορθοσκοπικών Zeiss Abbe. 
 • Ο προσεκτικός οπτικό-μηχανικός σχεδιασμός και η δημιουργία εσωτερικού συστήματος απορρόφησης εξαλείφουν τις ανακλάσεις του διάχυτου φωτός και τις διπλο-ανακλάσεις (ghost reflections ). Μόλις αφαιρεθεί το καπάκι του φακού, αποκαλύπτεται ένα απολύτως μαύρο εσωτερικό, χωρίς ενοχλητικές λάμψεις που θα μπορούσαν να μειώσουν την αντίθεση (κοντράστ). Αυτά τα προσοφθάλμια τα ονομάζουμε «μαύρες τρύπες».
 • Θαυμάσιο κόψιμο και τελείωμα. Οι μεταλλικοί σωλήνες των προσοφθαλμίων είναι ακριβώς στο σωστό μέγεθος, προσεκτικά επεξεργασμένοι, και με σκληρό στρώμα ανόδου.
 • Ταιριάζουν σε εστιαστές των 1,25 ιντσών (31,8 mm) και των 2 ιντσών (51 mm). Ο μεταλλικός σωλήνας των 1,25 ιντσών έχει σπειρώματα για φίλτρα και κόβεται κοντός (24 mm), έτσι ώστε να συνεργάζεται καλά με τα διόφθαλμα (binoviewers) και τις μικρές διόπτρες (spotting scopes ), ενώ ο σωλήνας των 2 ιντσών έχει πλήρες μήκος και μια ειδικά σχεδιασμένη κοιλότητα για καλύτερο κλείδωμα του προσοφθαλμίου. Τα σημεία field stop έχουν βελτιστοποιηθεί για την μικρότερη δυνατή απόσταση (ιδιαίτερα σημαντικό για τη χρήση των διόφθαλμων).
 • Τα αναδιπλούμενα λαστιχένια παρεκτάματα βοηθούν τόσο τους κανονικούς χρήστες όσο και αυτούς που φορούν γυαλιά. Κάθε Hyperion έρχεται με προστατευτικά καλύμματα για τους φακούς του και μια θήκη από δερματίνη
 • Τα αφαιρούμενα στοιχεία αρνητικών φακών εντός του σωλήνα 1 1/4', επιτρέπουν διάφορες εστιακές αποστάσεις χρησιμοποιώντας τους νέους δακτυλίους μικρορύθμισης.  Σημείωση: Το 24mm Hyperion έχει διαφορετικό οπτικό σχεδιασμό και δεν επιτρέπει τη χρήση δακτυλίων μικρορύθμισης για ελάττωση του εστιακού λόγου.
 • Τέλεια για χρήση με διοφθάλμιο! Έχουν δοκιμαστεί με τα περισσότερα προσοφθάλμια ευρέως πεδίου της αγοράς που είναι κατάλληλα για χρήση με διοφθάλμιο και τα Hyperion είναι κορυφαία ανάμεσα στα κορυφαία. Κατά τη σύγκριση τους με άλλα προσοφθάλμια ευρέως πεδίου ειδικά κατασκευασμένα για χρήση με διοφθάλμιο, τα Hyperion  βρέθηκαν να υπερτερούν σε όλα τα σημεία: καλύτερο eye-relief και μικρότερη διάμετρος περιβλήματος, που κάνουν πιο άνετη τη χρήση, καλύτερες επιστρώσεις, άρα και μεγαλύτερο κοντράστ, ευρύτερο πεδίο και όλα αυτά στο μισό κόστος. Το νέο 24mm Hyperion δουλεύει εκπληκτικά με διοφθάλμιο και παρέχει το ευρύτερο πεδίο από οποιοδήποτε προσοφθάλμιο ευρέως πεδίου των 24mm. Οι χρήστες με στενή διακορική απόσταση μπορούν να αφαιρέσουν το λεπτό λαστιχένιο προστατευτικό δακτύλιο Μ54, ώστε να κάνουν πιο άνετη την παρατήρηση.

Τα Baader Hyperion ενσωματώνουν μερικά μοναδικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά που τα κάνουν ιδανικά προσοφθάλμια για φωτογράφηση με προβολή.

 • Ο οπτικός σχεδιασμός των Hyperion επιτρέπει να λειτουργούν σαν ευρέως-πεδίου προσοφθάλμια προβολής εξαιρετικής ευκρίνειας ακόμη και για μεγάλα τσιπ CCD αλλά και για ψηφιακές μηχανές ρεφλέξ (DSLR).
 • Ο μεταλλικός σωλήνας του προσοφθαλμίου είναι εφοδιασμένος με ένα εξωτερικό σπείρωμα, M43 (καλύπτεται από αποσπώμενο λαστιχένιο παρεκτάματα), για φωτογράφηση με τη μέθοδο afocal, ή σύνδεση σε επιλεγμένη απόσταση, για την κλασική μέθοδο της φωτογράφησης με προβολή.
 • Το πάνω μέρος του φακού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποσπάται (και έχει σπείρωμα Μ48, 2", για φίλτρα). Αυτό μετατρέπει κάθε προσοφθάλμιο Hyperion σε ένα προσοφθάλμιο προβολής μεγαλύτερης εστιακής απόστασης και υψηλής ποιότητας, δίνοντας έτσι στον αστροφωτογράφο δύο επιλογές εστιακής απόστασης για κάθε προσοφθάλμιο. Σημείωση: Οι 24mm Hyperion έχουν διαφορετικό οπτικό σχεδιασμό και το επάνω μέρος του φακού δεν αποσπάται. Μπορεί, όμως, να αποσπασθεί ο μπροστινός μεταλλικός σωλήνας ώστε να προσαρμοσθούν φίλτρα 2”, ανάμεσα στους σωλήνες των 1.25” και 2”, κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό για χρήστες φίλτρων 2”.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Διάμετρος (mm) 31.8
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 24
Τύπος HYPERION (Modified Dilworth)
Eye Relief (mm) 17
Διάμετρος κάννης 1,1/4" (31,8mm)
Εστιακή απόσταση 24
Φαινόμενο πεδίο (FOVº) 68°
Πλήθος οπτικών στοιχείων 8
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό