EXPLORE SCIENTIFIC TELRAD PROJECTION FINDER SCOPE WITH BASE

EXPLORE SCIENTIFIC TELRAD PROJECTION FINDER SCOPE WITH BASE

EXPLORE SCIENTIFIC TELRAD PROJECTION FINDER SCOPE WITH BASE

EXPLORE SCIENTIFIC

To Telrad είναι ένα οπτικό όργανο που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τηλεσκόπιο και να κάνει εύκολη υπόθεση την ευθυγράμμιση του τηλεσκοπίου σας με τον έναστρο ουρανό.

74,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
OPT-0620200

EXPLORE SCIENTIFIC - ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ TELRAD REFLEX SIGHT ΜΕ ΒΑΣΗ

To Telrad είναι ένα οπτικό όργανο που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τηλεσκόπιο και να κάνει εύκολη υπόθεση την ευθυγράμμιση του τηλεσκοπίου σας με τον έναστρο ουρανό.

Το Telrad είναι μία είναι μια πρακτική εναλλακτική λύση στα κλασικά οπτικά σκόπευτρα και στους ερευνητές κόκκινης κουκίδας. Μπορείτε να παρατηρήσετε ολόκληρο τον έναστρο ουρανό χωρίς μεγέθυνση και όχι μόνο ένα μικρό τμήμα όπως με ένα κανονικό οπτικό σκόπευτρο. Παρατηρώντας μέσα από αυτό βλέπουμε 3 φωτιζόμενους ομόκεντρους κύκλους, που φαίνονται σαν να προβάλλονται στο άπειρο. Οι κύκλοι αυτοί έχουν φαινόμενες διαμέτρους 1/2o, 2o και 4o μοίρες. Μετακινήστε το τηλεσκόπιο έτσι ώστε το αντικείμενο που ψάχνετε να βρίσκεται στο εσωτερικό του κύκλου και το τηλεσκόπιο θα δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Επειδή το αντικείμενο που ψάχνετε βρίσκεται μέσα στο στον κύκλο, δεν θα ακτινοβοληθεί όπως συμβαίνει με τον ερευνητή κόκκινης κουκίδας.

Η βάση του σκόπευτρου TELRAD είναι αυτοκόλλητη και μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους τηλεσκοπικούς σωλήνες διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών. Το μήκος της βάσης είναι περίπου 18εκ. Αυτή η βάση παραμένει στον τηλεσκοπικό σωλήνα, όμως ο ερευνητής TELRAD μπορεί να αφαιρεθεί ή να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή μέσω του προσαρτημένου γρήγορου συνδέσμου. Το TELRAD τροφοδοτείται από δύο κανονικές μπαταρίες ΑΑ (δεν περιλαμβάνονται), με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας λόγω της τεχνολογίας LED.

Υπάρχουν αστρικοί άτλαντες, όπως ο "Deep Sky Travel Atlas" από το Oculum-Verlag και προγράμματα για υπολογιστή, όπως το πρόγραμμα "Stellarium", όπου οι τρεις δακτύλιοι του TELRAD έχουν ήδη σχεδιαστεί ή μπορούν να εμφανιστούν γύρω από το ουράνιο αντικείμενο. Αυτό καθιστά ιδιαίτερα εύκολη την εύρεση αυτών των ουράνιων αντικειμένων.


Ο ερευνητής Telrad είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για χρήση σε τηλεσκόπια τύπου Dobson
Το μικρό μαύρο κουτί πάνω στο τηλεσκόπιο, αριστερά, είναι το Telrad, ένα οπτικό όργανο 1Χ, το οποίο, πολύ έξυπνα, «προβάλλει» στον ουρανό έναν κόκκινο σκοπευτικό κύκλο, για διευκόλυνση της σκόπευσης. Πολλοί ερασιτέχνες αστρονόμοι προτιμούν τους ερευνητές προβολής από τους απλούς ή χρησιμοποιούν από κοινού και τους δύο.
(Πηγή: Nightwatch, Terence Dickinson, Πλανητάριο Θεσσαλονίκης)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ TELRAD

 • Σωστή απεικόνιση του ουρανού
 • Μηδενική μεγέθυνση
 • Μηδενικό σφάλμα (παράλλαξη)
 • Οπτικά απο γυαλί
 • Μεγάλο eye relief
 • Δυνατότητα επιλογής οπτικού πεδίου από 0,5° εως και 4

Στη συσκευασία περιλμάνονται:

 • Οπτικός ερευνητής Telrad
 • Βάση με προσαρτημένο γρήγορο συνδέσμο απελευθέρωσης του ερευνητή
 • Ταινία διπλής όψης

Χαρακτηριστικά:

 • Συνολικό μήκος: 180 mm
 • Συνολικό πλάτος: 60 mm
 • Συνολικό ύψος: 120 mm
 • Καθαρό βάρος: 200 g
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό