ΣΕΤ ΦΙΛΤΡΩΝ (ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)

ΣΕΤ ΦΙΛΤΡΩΝ (ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)

ΣΕΤ ΦΙΛΤΡΩΝ (ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)

LEVENHUK

Το σετ φίλτρων F4 – Ηλιακό Σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα φίλτρα για παρατήρηση με το τηλεσκόπιό σας. Αυξάνουν την αντίθεση σε ανομοιογενώς φωτισμένες περιοχές των πλανητών, επιτρέποντάς σας έτσι να τις μελετήσετε με λεπτομέρεια. Το σετ θα κάνει την εξερεύνηση του Ηλιακού Συστήματος ακόμα πιο συναρπαστική.

46,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
LEV-50791


Σετ φίλτρων
F4 – Ηλιακό Σύστημα, Ø31.8

 

Με μια ματιά:

 • Σετ τεσσάρων φίλτρων με διάμετρο 1.25’’
 • Κατασκευασμένα από οπτικό γυαλί, αποδίδουν καθαρά, ευκρινή είδωλα
 • Εξαιρετική επιλογή για την παρατήρηση των πλανητών του Ηλιακού Συστήματος, κομητών και της Σελήνης
 • Με σπείρωμα για τον συνδυασμό διαφορετικών φίλτρων

 

Το σετ φίλτρων F4 – Ηλιακό Σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα φίλτρα για παρατήρηση με το τηλεσκόπιό σας. Αυξάνουν την αντίθεση σε ανομοιογενώς φωτισμένες περιοχές των πλανητών, επιτρέποντάς σας έτσι να τις μελετήσετε με λεπτομέρεια. Το σετ θα κάνει την εξερεύνηση του Ηλιακού Συστήματος ακόμα πιο συναρπαστική. Όλα τα φίλτρα του σετ είναι διαμέτρου 1.25’’ και διαθέτουν εσωτερικό σπείρωμα για να μπορούν να συνδυάζονται και με άλλα φίλτρα.

 

Φίλτρο #23Α (ανοιχτό κόκκινο) διαμέτρου 1.25’’

Το οπτικό φίλτρο #23A (ανοιχτό κόκκινο) θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο κατά την παρατήρηση των πλανητών του Ηλιακού Συστήματος, ειδικά του Άρη, του Κρόνου και του Δία. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για παρατηρήσεις της Αφροδίτης κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και για παρατηρήσεις του Ερμή κατά το λυκόφως. Ακόμα, τονίζει τα σωματίδια σκόνης που αποτελούν τις ουρές των κομητών. Έχει χαμηλή διαπερατότητα και συστήνεται για χρήση με τηλεσκόπια διαμέτρου τουλάχιστον 130 mm.

 

Φίλτρο #58 (πράσινο) διαμέτρου 1.25’’

Το φίλτρο αυτό συστήνεται για χρήση με τηλεσκόπια διαμέτρου τουλάχιστον 130 mm. Προσαρτώντας το σε ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο εξαλείφει αποτελεσματικά την χρωματική εκτροπή και αυξάνει την ανάλυση της εικόνας. Προτείνεται για την παρατήρηση του Άρη, των πολικών περιοχών του Κρόνου και της ατμόσφαιρας του Δία, καθώς και της Σελήνης και λαμπρών κομητών.

 

Φίλτρο #80Α (μπλε) διαμέτρου 1.25’’

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή φίλτρα πλανητικής παρατήρησης. Θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο αν θέλετε να παρατηρήσετε τη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία ή τους δακτυλίους του Κρόνου με μεγάλη λεπτομέρεια. Είναι ακόμα κατάλληλο για τη μελέτη της ατμόσφαιρας και των παγωμένων πολικών περιοχών του Άρη, αλλά και για την παρατήρηση της Αφροδίτης και του Ερμή. Μπορεί επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την παρατήρηση διπλών αστρικών συστημάτων, κομητών και της Σελήνης.

 

Φίλτρο #12 (κίτρινο) διαμέτρου 1.25’’

Χάρη στην υψηλή του διαπερατότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηλεσκόπια μικρής διαμέτρου. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα φίλτρα όσον αφορά στην παρατήρηση του Άρη. Είναι κατάλληλο επίσης, για την παρατήρηση των γιγάντων πλανητών, Δία και Κρόνου, καθώς και υπό προϋποθέσεις για την παρατήρηση του Ποσειδώνα και του Ουρανού. Μπορεί ακόμα, να χρησιμοποιηθεί για την παρατήρηση κομητών, αλλά και της επιφάνειας της Σελήνης.

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Υλικό οπτικών: οπτικό γυαλί
 • Εξωτερικό σπείρωμα (για την προσάρτηση σε προσοφθάλμιο): ναι, 1.25’’
 • Εσωτερικό σπείρωμα (για συνδυασμό με διαφορετικά φίλτρα): ναι
 • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: -5…+35 °C

 

Στη συσκευασία περιλαμβάνονται:

 • Φίλτρο #23Α (ανοιχτό κόκκινο)
 • Φίλτρο #58 (πράσινο)
 • Φίλτρο #80Α (μπλε)
 • Φίλτρο #12 (κίτρινο)
 • Πλαστική θήκη αποθήκευσης

 

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό