ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Το «Ματιές στο σύμπαν» μας προτείνει να πάρουμε μια ανάσα και να δώσουμε λίγη προσοχή σε εικόνες που θα θρέψουν τη φαντασία με εκπληκτικές ιστορίες.
39,00 €

Καταργημένο/Εξαντλημένο

Καταργημένο/Εξαντλημένο

Δεν αποστέλλεται.
Kαταργημένα ή εξαντλημένα είναι τα προϊόντα των οποίων ο κατασκευαστής έχει σταματήσει την παραγωγή τους. Συνήθως το μοντέλο αυτό θα έχει αντικατασταθεί από κάποιο καινούργιο.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
960868109-X

Ματιές στο Σύμπαν

(Visions of the Cosmos)


Ένα λεύκωμα αστρονομίας με εκπληκτικές εικόνες και περιεκτικό κείμενο.

Μια πολυτελής, δερματόδετη έκδοση.

Ένα δώρο που θα ενθουσιάσει τους φίλους του έναστρου ουρανού.
 

ΕΙΣΑΓΩΓΗΟι άνθρωποι σήμερα είμαστε χορτασμένοι από εικόνες. Τόσο, ώστε συχνά δεν συνειδητοποιούμε τι βλέπουμε. Πολλές φορές μια εικόνα κρύβει απίστευτο μεγαλείο και το μόνο που απαιτεί από μας είναι μερικά δευτερόλεπτα εστίασης και περισυλλογής για να το ανακαλύψουμε. Αυτή, άλλωστε, είναι η μαγεία των εικαστικών τεχνών: η ιστορία πίσω από την εικόνα.

Το «Ματιές στο σύμπαν» μας προτείνει να πάρουμε μια ανάσα και να δώσουμε λίγη προσοχή σε εικόνες που θα θρέψουν τη φαντασία με εκπληκτικές ιστορίες. Ιστορίες αστρικών πόλεων, όπως τιτλοφορείται το πέμπτο κεφάλαιο του βιβλίου. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βυθιστείτε σε κάθε εικόνα. Διαβάστε το κείμενο. Σηκώστε τα μάτια στον ουρανό, βρείτε τον εντυπωσιακά λαμπρό Άρη και αναλογιστείτε ότι αυτήν ακριβώς τη στιγμή, ενώ έχετε στα χέρια σας το βιβλίο ανοιχτό στη σελίδα 182, όπου εικονίζεται το όχημα εξερεύνησης του αριανού εδάφους "Spirit", την ίδια στιγμή, στον μακρινό Άρη που λάμπει πορτοκαλής στον νυχτερινό ουρανό, το πραγματικό "Spirit" μαζί με το αδελφό όχημα "Opportunity" διατρέχουν την επιφάνεια του πλανήτη. Δύο μηχανές που έφτιαξε ο άνθρωπος με τα χέρια του ταξίδεψαν δεκάδες εκατομμύρια χιλιόμετρα στο διάστημα, προσεδαφίστηκαν και τώρα βολτάρουν στην επιφάνεια του Άρη, σκάβουν και παίρνουν μετρήσεις και φωτογραφίες. Μπορείτε σχεδόν να ακούσετε τους μεταλλικούς ήχους που παράγουν οι ρομποτικοί βραχίονες των οχημάτων καθώς σκαλίζουν το πετρώδες έδαφος.

«Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις», λέει το ρητό. Μπορεί και περισσότερες. Ξεφυλλίζοντας αυτό το βιβλίο, αναζητήστε αυτές τις λέξεις, βρείτε την ιστορία. Το συνοδευτικό κείμενο, διακριτικό, απλό και σαφές θα σας δείξει τη σωστή κατεύθυνση. Εσείς απλά δώστε στην ιστορία το χρονικό περιθώριο για να ξεδιπλωθεί. Ο ουρανός είναι πάντα εκεί πάνω και σας προσκαλεί να ρίξετε μερικές «ματιές στο σύμπαν». Αυτό είναι το κατάλληλο εργαλείο για να τον γνωρίσετε! 

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Το «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ» είναι ένα εντυπωσιακά εικονογραφημένο βιβλίο, ένας κατανοητός οδηγός για την αστρονομική εξερεύνηση, μέσα από τα μάτια των τηλεσκοπίων. Περιλαμβάνοντας τις πιο εκπληκτικές εικόνες που ελήφθησαν από τα μεγαλύτερα αστεροσκοπεία και από διαστημικές αποστολές, παρουσιάζει ένα θαυμάσιο πορτρέτο της ομορφιάς του σύμπαντος. Το συνοδευτικό κείμενο είναι ένας προσιτός οδηγός στην επιστήμη που κρύβεται πίσω από τις εικόνες, με σαφείς επεξηγήσεις όλων των κύριων αστρονομικών θεμάτων. Απαραίτητο για όσους επιθυμούν να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν το σύμπαν, αυτό το βιβλίο συμπληρώνει την επιτυχία του προηγούμενου έργου των συγγραφέων, “Hubble Vision”, που έγινε διεθνές best seller και κέρδισε επαίνους από όλο τον κόσμο.

 

 

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ


Η Carolyn Collins Petersen εργάζεται στο επιστημονικό ρεπορτάζ και είναι δημιουργός εκπαιδευτικού υλικού για την αστρονομία. Πρώην συντάκτρια για βιβλία και προϊόντα στην Sky Publishing Corporation, υπηρέτησε επίσης ως συντάκτρια στο SkyWatch και ως βοηθός σύνταξης στο Sky & Telescope. Ως αντιπρόεδρος της Loch Ness Production είναι κορυφαία συγγραφέας σεναρίων για προβολές σε πλανητάρια και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 500 αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Η Carolyn πήρε το πτυχίο masters στη δημοσιογραφία και μαζική επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο του Colorado, στο Boulder, όπου συνεργάστηκε επαγγελματικά με την ομάδα του Υψηλής Ανάλυσης Φασματογράφου Goddard του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας και του Διαστήματος. Η Carolyn είναι η βασική συγγραφέας του βιβλίου Hubble Vision, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1995 από την Cambridge University Press (συν-συγγραφέας είναι ο John C. Brandt). Συμμετείχε επίσης στη σύνταξη (μαζί με τους J. Kelly Beatty και Andrew Chaikin) του The New Solar System, τέταρτη έκδοση, μια από κοινού έκδοση των Sky Publishing Corporation και Cambridge University Press.

 

Ο John C. Brandt έχει διατελέσει ερευνητής επιστήμονας, δάσκαλος και διαχειριστής και σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής φυσικής και αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του New Mexico. Υπηρέτησε επί 20 χρόνια ως επικεφαλής ενός μεγάλου επιστημονικού εργαστηρίου της NASA κα ήταν ο κύριος ερευνητής για τον Υψηλής Ανάλυσης Φασματογράφο Goddard του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble. Δίνει συχνά εκλαϊκευμένες διαλέξεις σχετικά με τα επιστημονικά αποτελέσματα από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble και άλλες διαστημικές αποστολές. Έχει επίσης εμπλακεί επιστημονικά στη μελέτη της μεγάλης κλίμακας δομής των κομητών και της αλληλεπίδρασης των κομητών με τον ηλιακό άνεμο. Ο John έλαβε από τη NASA το Μετάλλιο για Εξαιρετικό Επιστημονικό Επίτευγμα το 1978 και το 1992, ενώ το όνομά του δόθηκε επίσημα σε ένα μικρό πλανήτη (3503 Brandt) για τη θεμελιώδη συνεισφορά του στην κατανόηση της αστροφυσικής του ηλιακού συστήματος.ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1         Μάτια στραμμένα στον ουρανό


Βουνά και κοιλάδες στον Άρη.


2          Τηλεσκόπια: Χρονομηχανές πολλαπλών συχνοτήτων


Ενα από τα δύο τηλεσκόπια Gemini, Maune, Kea, Χαβάη.

 


3          Πλανήτες σε ένα pixel


Πετρώδες έδαφος στην περιοχή Ares Valles στον Άρη.


4          Οι ζωές των αστέρων


Το Νεφέλωμα «Μυρμήγκι» (Menzel 3).


5          Γαλαξίες: Ιστορίες αστρικών πόλεων

Συνάντηση ενός ελλειπτικού με έναν σπειροειδή γαλαξία.

Ο στρεβλωμένος δίσκος του γαλαξία ESO 510-G13.


 6          Το σύμπαν στο παρελθόν και στο μέλλον

Φαινόμενο βαρυτικού φακού.


7          Αστρονομική παρατήρηση: Η επόμενη γενιά


Η αποστολή Rosetta έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης: θα ακολουθήσει πορεία συνοδείας του κομήτη 67P/Churymov- Gerasimenko και θα στείλει ένα σκάφος προσεδάφισης στην επιφάνειά του.


ΚΡΙΤΙΚΕΣ
 

«Όταν άνοιξα το βιβλίο της Carolyn Petersen και του John Brandt έμεινα με ανοιχτό το στόμα, καθώς ξεφύλλιζα το εισαγωγικό κεφάλαιο και έβλεπα τις φανταστικές εικόνες. Πρόκειται για μια πλατιά επισκόπηση με μεγάλη αστρονομική ομορφιά, από τον Άρη και το Ήλιο μέχρι τις θεσπέσιες εικόνες γαλαξιών που μας έδωσε το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble.

Το κεφάλαιο 2 αλλάζει θέμα, παρουσιάζοντας σε θεαματικές φωτογραφίες αστεροσκοπεία σε κορυφές βουνών και προχωρώντας στα διαστημικά τηλεσκόπια. Το βιβλίο συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο: μεγάλες, καλοτυπωμένες φωτογραφίες, που πιάνουν τον ίδιο ή περισσότερο χώρο με καλογραμμένες περιγραφές. Το κεφάλαιο που αναφέρεται στους πλανήτες καλύπτει με αυτόν τον συνδυασμό τις σελίδες 50 έως 90. Οι αστέρες και τα νεφελώματα πηγαίνουν από την 91 έως την 130 και ακολουθούν οι γαλαξίες έως τη σελίδα 157. Μια πανέμορφη φωτογραφία με τις προτομές της Νήσου του Πάσχα ανοίγει το προτελευταίο κεφάλαιο, «Το σύμπαν στο παρελθόν και στο μέλλον», το οποίο πραγματεύεται την κοσμολογία, με ό,τι πιο πρόσφατο από το Hubble και με λεπτομέρειες που μας δίνει η κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου. Το τελευταίο κεφάλαιο, που αναφέρεται στην αστρονομική παρατήρηση, μας δείχνει μελλοντικά σχέδια για τηλεσκόπια και διαστημόπλοια. Ελπίζω ότι κάποιος θα φτιάξει το «Επιβλητικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο» (OWL).

Υπάρχουν λίστες με περαιτέρω αναγνώσματα και δικτυακούς τόπους και ένα γλωσσάρι για βοήθεια, και δεν μπορώ να σκεφτώ ένα καλύτερο βιβλίο για την εισαγωγή του αναγνώστη στο μεγαλείο του σύμπαντος.»


(Jay Μ. Pasachoff, Καθηγητής Αστρονομίας, Διευθυντής του Αστεροσκοπείου Hopkins)

 

«Μια άριστη εισαγωγή στην αστρονομία. Οι συγγραφείς αιχμαλωτίζουν την προσοχή του αναγνώστη με άριστες φωτογραφίες και κατόπιν τις εξηγούν με ευκολονόητους όρους. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο σε καθένα που θέλει μια γρήγορη επισκόπηση της αστρονομίας ή που  θέλει απλά να δει μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες.»
(Stardust)


«Αυτό το βιβλίο μπορεί να μοιάζει με κέρασμα για τα μάτια, αλλά επίσης έχει κάτι να πει και το λέει με μια φωνή συχνά τόσο σαγηνευτική, όσο οι εικόνες του.»
(Sky and Telescope)

 

«Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές, εκπληκτικές και στο μέγεθος, και το συνοδευτικό κείμενο καταφέρνει το μικρό θαύμα να μην τις αδικήσει. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο και συναρπαστικό βιβλίο που συνδυάζει μια θαυμάσια αισθαντικότητα με τις εικόνες ενός τρομερού μυστηρίου· η «ώριμη» επιστήμη του σύμπαντος.»
(San Francisco Chronicle)

 

ΒΡΑΒΕΙΑ


«Καλύτερα βιβλία αστρονομίας του έτους» στην ετήσια ειδική έκδοση του περιοδικού Astronomy το 2005.


Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 1340
Βιβλιοδεσία Δερματόδετο
Συγγραφέας CAROLYN COLLINS PETERSEN & JOHN C.BRANDT
Εκτύπωση Έγχρωμη
Κωδικός ISBN 960-86810-9-X
Γλώσσα Ελληνικά
Αριθμός σελίδων 224
Εκδοτικός οίκος ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης
Διαστάσεις (mm) 245 x 285
Μετάφραση ΣΙΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Έτος Έκδοσης 2005
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό