ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΟΛΟΙ ΠΑΤΑΤΑ (4M0126)

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΟΛΟΙ ΠΑΤΑΤΑ (4M0126)

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΟΛΟΙ ΠΑΤΑΤΑ (4M0126)

4M

Τι; Χωρίς μπαταρίες; Κι όμως γίνεται. Ανακάλυψε πώς με 2 πατάτες μπορούμε να βάλουμε σε λειτουργία ένα ψηφιακό ρολόι.

15,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
EPS-663275

Κατασκευή ρολόι πατάτα
 
Βάλε σε λειτουργία ένα ψηφιακό ρολόι χρησιμοποιώντας δυο πατάτες! Μάθε για την πράσινη ενέργεια μέσα από διασκεδαστικά πειράματα. Διάβασε τα ψυχαγωγικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στις οδηγίες και ανακάλυψε συναρπαστικές πληροφορίες για τις μπαταρίες.
 
ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Οι μεταλλικές λάμες και οι πατάτες φτιάχνουν μια απλή μπαταρία που παράγει ηλεκτρισμό για να λειτουργήσει το ρολόι. Κάθε πατάτα λειτουργεί σαν μια συσκευή που λέγεται ηλεκτροχημική κυψέλη. Μετατρέπει την χημική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στις μεταλλικές λάμες σε ηλεκτρική ενέργεια. Δυο πατάτες χρειάζονται για να φτιάξουν τόσο δυνατό ηλεκτρισμό, έτσι ώστε το ρολόι να λειτουργήσει. Μια κυψέλη λειτουργεί εξαιτίας των χημικών ιδιοτήτων μέσα της (σε αυτή την περίπτωση χαλκός και ψευδάργυρος).
 
Οι διαφορετικές ιδιότητες προκαλούν μικροσκοπικά μόρια φορτισμένα με ηλεκτρισμό (που λέγονται εικονίδια) να μετακινούνται ανάμεσα στις δύο μεταλλικές λάμες. Η πατάτα περιέχει τα μόρια που επιτρέπουν το ρεύμα να ρέει, αλλά σταματά τα μέταλλα από το να αγγίξουν το ένα το άλλο. Ηλεκτρικό ρεύμα επίσης ρέει κατά μήκος των καλωδίων ανάμεσα στις λάμες χαλκού και ψευδαργύρου και του ρολογιού. Αυτό το ρεύμα κάνει το ρολόι να δουλεύει.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Ψηφιακό ρολόι με καλώδια, δοχεία, διαφανής ταινίες, καλώδιο σύνδεσης, λάμες χαλκού και ψευδάργυρου.
 
Περιέχονται οδηγίες στα Ελληνικά.

Ηλικίες:8+

Διαστάσεις: 17εκ. x 22εκ. x 6εκ.

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό