ΦΙΛΤΡΟ ΠΛΑΝΗΤΩΝ 1,1/4

ΦΙΛΤΡΟ ΠΛΑΝΗΤΩΝ 1,1/4",ORANGE,570nm/MC

ΦΙΛΤΡΟ ΠΛΑΝΗΤΩΝ 1,1/4",ORANGE,570nm/MC

BAADER PLANETARIUM

Τα εξαιρετικής ποιότητας χρωματικά φίλτρα της Baader δημιουργούν ένα νέο επίπεδο ποιότητας και απόδοσης στην αύξηση του κοντράστ των πλανητών.
55,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
BA-2458306
Φίλτρο πλανητών, Πορτοκαλί, 570nm

Δεν είναι ένα ακόμα χρωματικό φίλτρο!

Τα εξαιρετικής ποιότητας χρωματικά φίλτρα της Baader δημιουργούν ένα νέο επίπεδο ποιότητας και απόδοσης στην αύξηση του κοντράστ των πλανητών.


Το φαινόμενο των διπλών εικόνων (ghost images) δεν παρουσιάζεται, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται δύο ή περισσότερα φίλτρα σε συνδυασμό. Τα υποστρώματα, χωρίς ραβδώσεις ή λεπτές αυλακώσεις, είναι λειασμένα παράλληλα, ώστε να αποφεύγονται τα πιθανά οπτικά σφάλματα κατά μήκος της επιφάνειας. Οι άριστες 7-στρώσεων, σκληρές, πολλαπλά επιστρωμένες επιφάνειες επιτρέπουν υπολειμματικές αντανακλάσεις μόνον κατά 0,25% (τα φίλτρα της Baader είναι μοναδικά, αφού κανένα άλλο χρωματικό φίλτρο δεν ενσωματώνει πολλαπλές επιστρώσεις αντι-αντανάκλασης).

Η εξαιρετικά υψηλή ποιότητα διάδοσης έχει ως αποτέλεσμα το μέγιστο κοντράστ και τη θέαση λεπτομερειών στην παρατήρηση των πλανητών, ακόμη και με τα μικρότερα τηλεσκόπια. Οι αποδόσεις των τριών φίλτρων bandpass (πράσινο, μπλε, σκούρο μπλε) φτάνουν το 70%, ενώ οι αντίστοιχες των τριών longpass (κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο) φθάνουν μέχρι το 98%.

Προσεκτικά σχεδιασμένα φασματικά χαρακτηριστικά

Τα φίλτρα μπορούν να τοποθετηθούν σε συνδυασμό δύο ή περισσότερων, χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα της εικόνας και χωρίς το φαινόμενο της δημιουργίας διπλών εικόνων (ghosting), έτσι ώστε να παρέχονται ακόμα πιο περιορισμένου εύρους δέσμες. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με οποιαδήποτε από τα άλλα φίλτρα της Baader, ώστε να επιτευχθούν άλλα ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Δεν παρουσιάζεται η ελάχιστη μείωση στην οξύτητα, είτε σε υψηλές μεγεθύνσεις, είτε όταν το φίλτρο χρησιμοποιείται σε απόσταση, μπροστά από το εστιακό επίπεδο (π.χ. στην ψηφιακή απεικόνιση ή, ακόμη, παρατηρώντας μέσα από την διαγώνιο ή το διοφθάλμιο).

Με το νέο μέγεθος των 2",  μόνο ένα φίλτρο απαιτείται για την χρήση με διοφθάλμιο. Μόνο τα χρωματικά φίλτρα της Baader έχουν την απαραίτητη οπτική ποιότητα για τη χρήση σε τόση απόσταση, μπροστά από το εστιακό επίπεδο.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Διάμετρος (mm) 31.8
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό