ΤΗΛΕΣΚ.

ΤΗΛΕΣΚ."SKYWATCHER 1201EQ3-2

ΤΗΛΕΣΚ."SKYWATCHER 1201EQ3-2

SKYWATCHER

Διοπτρικό αξιοσημείωτης διαμέτρου, ιδιαίτερα ισχυρό, κατάλληλο τόσο για αστρονομική όσο και για επίγεια παρατήρηση.
769,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
SK1201EQ3-2
SkyWatcher Evostar 120/1000 EQ3-2

Διοπτρικό αξιοσημείωτης διαμέτρου, ιδιαίτερα ισχυρό, κατάλληλο τόσο για αστρονομική όσο και για επίγεια παρατήρηση. Πράγματι, ο συνδυασμός της άριστης ανάλυσης (χάρη στον πολύ-επιστρωμένο φακό διαμέτρου 120mm) και του σχετικά μικρού εστιακού λόγου (f/8,3), το καθιστούν ικανό και για παρατηρήσεις αμυδρών ουράνιων αντικειμένων, όπου είναι δυνατό να εκτιμηθεί το εξαιρετικό κοντράστ που προσφέρει ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο σε σχέση με ένα κατοπτρικό. Πιο φωτεινό κατά 38% και 78% σε σχέση με τηλεσκόπια των 102mm και 90mm αντίστοιχα.
 

Ισημερινή στήριξη EQ3 - 2

Μια αρκετά καλή και βολική ισημερινή στήριξη που μπορείτε, ανάλογα με την εξέλιξη του ενδιαφέροντός σας για τον ουρανό, να την αναβαθμίσετε σε ηλεκτροκινούμενη με την προσθήκη μοτέρ για αστροφωτογράφηση ή σε ρομποτική Go To.
Η στήριξη αυτή έχει λάβει καλές κριτικές από έμπειρους παρατηρητές του ουρανού. Είναι μια στιβαρή στήριξη που παρέχει ακρίβεια και σταθερότητα μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, απαραίτητων για τον σοβαρό ερασιτέχνη. Η στήριξη βασίζεται σε μεγάλο τρίποδα αλουμινίου με ρυθμιζόμενα πόδια ύψους 71-123cm, ενώ στη σταθερότητα προσφέρει και ο δίσκος των αξεσουάρ. Διαθέτει φυσαλίδα οριζοντίωσης, κοχλίες μικρομετρικών κινήσεων για διορθωτικές κινήσεις στον εντοπισμό των ουρανίων αντικειμένων, μεταλλικούς κύκλους θέσης Ο.Α και Απόκλισης και κορώνα-ατέρμονα που επιτρέπουν την πλήρη περιστροφή του τηλεσκοπίου και κατά απόκλιση. Η EQ3-2 δέχεται, προαιρετικά, πολική διόπτρα για τον εντοπισμό του Πραγματικού Βορά κατά τη διαδικασία της πολικής ευθυγράμμισης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Οπτικός Σχεδιασμός Διοπτρικό Αχρωματικό
Διάμετρος (mm) 120
Εστιακή Απόσταση - F (mm) 1000
Εστιακός Λόγος (f/) 8,33
Στήριξη EQ3-2 Ισημερινή
Ερευνητής 9x50
Διαγώνιο Πρίσμα / Κάτοπτρο 90° Κάτοπτρο, 50.8mm
Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση (x) 240
Προσοφθάλμιο 25mm (40x) & 10mm (100x), Ø31.8mm
Χαρτοκιβώτιο 1 430 x 250 x 860 mm
Χαρτοκιβώτιο 2 1350 x 400 x 230 mm
  • Δέχεται μοτέρ κατά ορθή αναφορά και απόκλιση και πολική διόπτρα
  • Μοχλοί μικρομετρικών κινήσεων κατά ορθή αναφορά και απόκλιση.
  • Προσαρμογέας παράλληλης φωτογράφησης (piggyback)
  • Tρίποδας αλουμινίου για εξαρτήματα
  • Επίσημη εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό