Baader 20nm H-alpha Bandpass-Filter 1¼

Baader 20nm H-alpha Bandpass-Filter 1¼" (with LPFC)

Baader 20nm H-alpha Bandpass-Filter 1¼" (with LPFC)

BAADER PLANETARIUM

Φίλτρο Ηα με πλήρες εύρος στο μέσο του μεγίστου (FWHM) ίσο με 20 nm (CWL 656,3 nm), κατάλληλο για οπτική παρατήρηση τη νύχτα, καθώς και για φωτογράφιση με κάμερες CCD και CMOS με τηλεσκόπια οποιουδήποτε εστιακού λόγου. Προσοχή: το φίλτρο αυτό δεν είναι κατάλληλο για παρατήρηση του ήλιου μόνο του!

99,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
BA-2961850


Baader H-alpha 1¼" Bandpass filter (20nm)

Αυτό το φίλτρο των 20 nm αντικαθιστά το προηγούμενο φίλτρο Hα των 35 nm, το οποίο αναπτύχθηκε για κάμερες interline CCD. Χάρη στην βελτίωση της τεχνολογίας των αισθητήρων, τώρα με τους έγχρωμους αισθητήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ στενότερα φίλτρα.


Σε σύγκριση με τα βελτιστοποιημένα για CMOS (Ultra) narrowband φίλτρα της Baader, το φίλτρο Hα 20 nm επιτρέπει τη διέλευση σημαντικά περισσότερου φωτός. Αυτό κάνει τα αστέρια στην εικόνα πιο φωτεινά, επιτρέποντας την ευκολότερη εστίαση, ενώ το φίλτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους εστιακούς λόγους. Παρουσιάζει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους έχουν στη διάθεσή τους έγχρωμες κάμερες (οι οποίες είναι λιγότερο ευαίσθητες στο κόκκινο από ό,τι οι μονόχρωμες) που δεν χρειάζονται φίλτρα πολύ στενής ζώνης και θέλουν να εμπλουτίσουν τις έγχρωμες εικόνες τους με τη γραμμή Hα. Ταυτόχρονα, αυτό το φίλτρο αποτελεί μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη θέση ενός τυπικού φίλτρου R. Αποκόπτει πολύ αποτελεσματικά την ενοχλιτική φωτορύπανση και ταυτόχρονα επιτρέπει τη διέλευση του φωτός με μήκος κύματος που αντιστοιχεί στην γραμμή Ηα σε τηλεσκόπια οποιουδήποτε εστιακού λόγου.


Μια αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με όλα τα άλλα φίλτρα Ηα είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο φίλτρο αποκόπτει αποτελεσματικά τα υπέρυθρα και υπεριώδη μήκη κύματος (UV/IR).


Το φίλτρο Ηα 2’’ (20
nm) έχει όλα τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς CMOS-φίλτρων της Baader:

 • Αυξημένο κοντράστ
 • Επιστρώσεις Reflex-Blocker™ που περιορίζουν την εμφάνιση της άλω, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες που προκαλούνται από τα υπόλοιπα οπτικά μέρη του συστήματος.
 • Ομοεστιακό (parfocal) με πάχος συμβατό με τα τρέχοντα πρότυπα.
 • Περιμετρικά μαυρισμένες άκρες, με ένδειξη για την πρόσθια πλευρά του φίλτρου υπό την μορφή ενός αντιανακλαστικού δακτυλίου, για την εξάλειψη των ανακλάσεων του φωτός στην περιφέρεια του φίλτρου.
 • Καθένα από τα φίλτρα διαθέτει επίστρωση όχι μόνο στην επιφάνειά του, αλλά και στην περιφέρειά του.
 • Φίλτρα στιλβωμένα και επιστρωμένα με επιστρώσεις Life-CoatTM, που εξασφαλίζουν μακροχρόνια ανθεκτικότητα ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον με μη ιδανικές συνθήκες.

 

 • Εύρος διέλευσης: γραμμή Ηα
 • Πάχος φίλτρου (χωρίς το πλαίσιο): 2 mm
 • HBW (πλήρες εύρος στο μέσο του μεγίστου): 20 nm
 • CWL (κεντρικό μήκος κύματος): 656.3 nm
 • Επιστρώσεις: Στιλβωμένο, με αντιανακλαστική επίστρωση Reflex-Blocker™
 • Διάμετρος φίλτρου: 1.25’’
 • Χρήση φίλτρου: CMOS, CCD, Hα, IR-Cut
 • Τύπος φίλτρου: στενής ζώνης (narrowband), κυκλικό, με πλαίσιο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό