Baader 7,5 nm Solar Continuum 1¼

Baader 7,5 nm Solar Continuum 1¼" Filter (540nm)

Baader 7,5 nm Solar Continuum 1¼" Filter (540nm)

BAADER PLANETARIUM

Το φίλτρο Solar Continuum 7.5 nm της Baader είναι ένα φίλτρο στενής ζώνης (narrowband) που προσφέρει την υψηλότερη δυνατή αντίθεση για την παρατήρηση της φωτόσφαιρας του Ήλιου στο λευκό φως. 

125,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
BA-2961580


Baader 7,5 nm Solar Continuum 1¼" Filter (540nm)

Για οπτικές παρατηρήσεις και φωτογράφιση του Ήλιου


Το φίλτρο Solar Continuum 7.5 nm της Baader είναι ένα φίλτρο στενής ζώνης (narrowband) που προσφέρει την υψηλότερη δυνατή αντίθεση για την παρατήρηση της φωτόσφαιρας του Ήλιου στο λευκό φως. Λειτουργεί έτσι ώστε να αντισταθμίζει την επίδραση της ατμοσφαιρικής τύρβης και να αποδίδει ευκρινείς εικόνες.


Τα συστήματα φακών – συμπεριλαμβανομένων των αποχρωματικών και καταδιοπτρικών τηλεσκοπίων, καθώς και των προσοφθαλμίων – παραδοσιακά κατασκευάζονται έτσι ώστε να είναι βελτιστοποιημένα στο φασματικό εύρος γύρω από τα 540 nm (ορατό φάσμα, πράσινο τμήμα), καθώς σε αυτή την περιοχή παρουσιάζουν την μέγιστη ευαισθησία τα ανθρώπινα μάτια. Το narrowband φίλτρο Solar Continuum 7.5 nm αποκόπτει οποιαδήποτε ακτινοβολία εκτός από αυτή που αντιστοιχεί στο φασματικό εύρος όπου τα συστήματα φακών λειτουργούν με τη μέγιστη ευκρίνεια και την μέγιστη αντίθεση. Το αποτέλεσμα της δράσης του φίλτρου είναι πιο αξιοσημείωτο στα τηλεσκόπια με αχρωματικούς φακούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό στα αποχρωματικά και καταδιοπτρικά τηλεσκόπια, ακόμη και σε απλά συστήματα κατόπτρων, μειώνοντας την τύρβη της ατμόσφαιρας.


Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μονοχρωματικό φίλτρο, είναι ιδανικό για χρήση με μονοχρωματικές κάμερες. Με μια έγχρωμη κάμερα, όπως στην narrowband φωτογράφιση αντικειμένων βαθέος ουρανού, το φίλτρο είναι λιγότερο αποτελεσματικό, καθώς χρησιμοποιούνται μόνο τα πράσινα pixels. Έτσι, αν και εξακολουθείτε να επωφελείστε από τη βελτιωμένη ευκρίνεια των εικόνων που προσφέρει ένα τηλεσκόπιο που είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί στα πράσινα μήκη κύματος, καθώς και από τη μείωση της επίδρασης της τύρβης του αέρα, με μια έγχρωμη κάμερα δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως την καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με τις μονόχρωμες κάμερες, καθώς ουσιαστικά εργάζεστε με μειωμένη ανάλυση της κάμερας.


Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο με πλήρες εύρος στο μέσο του μεγίστου (FWHM) 10 nm, αυτό το φίλτρο έχει FWHM μόνο 7.5 nm, πράγμα που σημαίνει αυξημένη αντίθεση. Έτσι, αντικαθιστά τόσο το προηγούμενο φίλτρο Solar Continuum 10nm της Baader όσο και το Solar Continuum Filter (double stacked). Το νέο φίλτρο Solar Continuum 7.5 nm είναι τόσο καλό που δεν είναι πλέον απαραίτητο το stacking.

 

Το φίλτρο αυτό έχει όλα τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς CMOS-φίλτρων της Baader:

 • Αυξημένο κοντράστ
 • Επιστρώσεις Reflex-Blocker™ που περιορίζουν την εμφάνιση της άλω, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες που προκαλούνται από τα υπόλοιπα οπτικά μέρη του συστήματος.
 • Ομοεστιακό (parfocal) με πάχος συμβατό με τα τρέχοντα πρότυπα.
 • Περιμετρικά μαυρισμένες άκρες, με ένδειξη για την πρόσθια πλευρά του φίλτρου υπό την μορφή ενός αντιανακλαστικού δακτυλίου, για την εξάλειψη των ανακλάσεων του φωτός στην περιφέρεια του φίλτρου.
 • Καθένα από τα φίλτρα διαθέτει επίστρωση όχι μόνο στην επιφάνειά του, αλλά και στην περιφέρειά του.
 • Φίλτρα στιλβωμένα και επιστρωμένα με επιστρώσεις Life-CoatTM, που εξασφαλίζουν μακροχρόνια ανθεκτικότητα ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον με μη ιδανικές συνθήκες.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Καθ.Βάρος (γρ.) 66
 • Εύρος διέλευσης: 535 – 545 nm
 • Πάχος φίλτρου (χωρίς το πλαίσιο): 2 mm
 • HBW (πλήρες εύρος στο μέσο του μεγίστου): 7.5 nm
 • CWL (κεντρικό μήκος κύματος): 540 nm
 • Επιστρώσεις: Στιλβωμένο, διηλεκτρικά επιστρωμένο, με εξαιρετική ανθεκτική επίστρωση Reflex-Blocker™
 • Διάμετρος φίλτρου: 1.25"
 • Χρήση φίλτρου: CMOS, ενίσχυση κοντράστ, Ήλιος
 • Τύπος φίλτρου: στενής ζώνης (narrowband), κυκλικό, με πλαίσιο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Σχετικά Προϊόντα: