ΦΙΛΤΡΟ UHC-S NEBULA 2

ΦΙΛΤΡΟ UHC-S NEBULA 2"

ΦΙΛΤΡΟ UHC-S NEBULA 2"

BAADER PLANETARIUM

Το UHC-S φίλτρο νεφελωμάτων της Baader Planetarium υπερέχει στο να δείχνει με υψηλή αντίθεση και χωρίς να αλλάζει την φυσική εικόνα των νεφελωμάτων εκπομπής, χωρίς την υπερβολική απώλεια σε φωτεινότητα ή την απώλεια αστεριών που βρίσκονται στο ίδιο οπτικό πεδίο. Είναι το τέλειο φίλτρο για την παρατήρηση νεφελωμάτων εκπομπής από περιοχές με φωτορύπανση ή για την αύξηση του κοντράστ των νεφελωμάτων από τοποθεσίες με σκοτεινό ουρανό.
151,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
BA-2458276

Baader UHC-S φίλτρο νεφελωμάτων, 50.8mm (2")Το UHC-S φίλτρο νεφελωμάτων της Baader Planetarium υπερέχει στο να δείχνει με  υψηλή αντίθεση και χωρίς να αλλάζει την φυσική εικόνα των νεφελωμάτων εκπομπής, χωρίς την υπερβολική απώλεια σε φωτεινότητα ή την απώλεια αστεριών που βρίσκονται στο ίδιο οπτικό πεδίο. Είναι το τέλειο φίλτρο για την παρατήρηση νεφελωμάτων  εκπομπής από περιοχές με φωτορύπανση ή για την αύξηση του κοντράστ των νεφελωμάτων από τοποθεσίες με σκοτεινό ουρανό. Τα επιστρώματα προηγμένης τεχνολογίας επιτρέπουν στο φίλτρο να επιτύχει μια σημαντική μετάδοση πάνω από 97% σε ολόκληρο το φάσμα, με τη ολική παρεμπόδιση των προεξεχουσών γραμμών της φωτορύπανσης. Αυτό μεταφράζεται σε μέγιστη φωτεινότητα και κοντράστ. Οι ιδιοκτήτες μικρότερων, 4"-10" τηλεσκοπίων  θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως την υψηλή αποδοτικότητα, και οι χρήστες μεγαλύτερων τηλεσκοπίων θα αγαπήσουν τα ευρεία αστρικά πεδία και τις λεπτομερείς λεπτές νεφελοειδείς σκιάσεις που αφήνονται άθικτες.

Το Baader UHC-S κατορθώνει να βελτιώνει το κοντράστ  των κοινών ευρυζωνικών ή αποκαλούμενων φίλτρων ‘βαθέως ουρανού’ ("Deep Sky"). Το υπόβαθρο του ουρανού είναι σκοτεινότερο, και η αντίθεση των νεφελωμάτων εκπομπής βελτιώνεται καταφανώς. Τα περισσότερα άλλα φίλτρα "UHC" τείνουν να σκουραίνουν υπερβολικά τα αστρικά πεδία, αφήνοντας τα νεφελώματα να φαίνονται σαν να είναι «τεχνητά» και χωρίς προοπτική, μέσα σε ένα κενό από αστέρια φόντο. Η υψηλή μετάδοση, η οξύτητα, και το μετριότερο εύρος των 60nm του φίλτρου UHC-S της  Baader προσδίδουν μια φυσικότερη εικόνα, παράλληλα όμως  ωθούν το συνολικό κοντράστ. Οι αστροφωτογράφοι θα εκτιμήσουν το μεγαλύτερο εύρος συχνότητας και το συνυπολογισμό ενός εξαιρετικά αποδοτικού εύρους συχνότητας Η-άλφα (> 99%  στα 65nm), καθώς επίσης και την κορυφαία οπτική ποιότητα. 

Μια συνηθισμένα εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι η παρατήρηση του βαθέως ουρανού περιορίζεται στις χαμηλές μεγεθύνσεις, και η ανάλυση της εικόνας δεν είναι τόσο σημαντική όσο στην πλανητική παρατήρηση. Στην πραγματικότητα, οι υψηλές μεγεθύνσεις είναι πολύ συνηθισμένες και χρήσιμες στη μελέτη  λεπτομερειών, ιδιαίτερα για τα φωτεινότερα  πλανητικά νεφελώματα και νεφελώματα απορρόφησης. Τα φίλτρα UHC-S  της Baader μπορούν να δεχθούν υψηλές μεγεθύνσεις, και τα αστέρια να διατηρούν την ακριβή οξύτητά τους, ακόμα κι αν το φίλτρο χρησιμοποιείται μακριά, μπροστά από το οπτικό εστιακό πεδίο  (δηλ., για τη χρήση φωτογράφησης ή μπροστά από μια διαγώνιο ή ένα δυοφθάλμιο). Τα φίλτρα Baader ικανοποιούν τις απαιτήσεις ενός ιδανικού φίλτρου – εκτελώντας τη διήθησή τους στην υψηλότερη αποδοτικότητα χωρίς οποιαδήποτε άλλη ανιχνεύσιμη επίδραση στην εικόνα.


 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Διάμετρος (mm) 50.8
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Σχετικά Προϊόντα: