Baader UHC-L / Ultra-L-Booster Filter 2

Baader UHC-L / Ultra-L-Booster Filter 2"

Baader UHC-L / Ultra-L-Booster Filter 2"

BAADER PLANETARIUM

Το φίλτρο UHC-L βρίσκει εφαρμογή στην οπτική παρατήρηση και στην φωτογράφιση νεφελωμάτων εκπομπής (περιοχές γέννησης νέων αστέρων, πλανητικά νεφελώματα, υπολείμματα υπερκαινοφανών) σε ουρανούς με μέτρια έως πολύ έντονη φωτορύπανση. Παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον η χρήση του για την παρατήρηση κομητών.

179,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
BA-2961563


Baader UHC-L / Ultra-L-Booster Filter 2"

Για οπτικές παρατηρήσεις και φωτογράφιση


Φίλτρο νεφελωμάτων Baader UHC-L με μεγάλη διαπερατότητα για ρεαλιστικά χρώματα, εξαιρετικά αποτελεσματικό και στην ενίσχυση της φωτεινότητας για φωτογράφιση LRGB.

Το φίλτρο UHC-L της Baader είναι το κλασικό φίλτρο αποκοπής της φωτορύπανσης, με επιπλέον χαρακτηριστικό ότι εμποδίζει και τις εκπομπές LED στο μπλε τμήμα του φάσματος. Το φάσμα διαπερατότητας αντιστοιχεί σε ένα φίλτρο διπλής ζώνης συχνοτήτων χωρίς να παραμορφώνει τα χρώματα των αστέρων. Οι δύο ζώνες διέλευσης επιτρέπουν σε όλο το φως που εκπέμπεται από τα νεφελώματα (γραμμές Hα και Hβ του υδρογόνου και γραμμή OIII του οξυγόνου) να διέρχεται από το φίλτρο. Αντιθέτως, η διέλευση του διάχυτου φωτός που προέρχεται από λαμπτήρες LED, από τα φώτα των αυτοκινήτων και από λάμπες των δρόμων εμποδίζεται σε μεγάλο βαθμό. Το ίδιο και η φυσική λάμψη του νυχτερινού ουρανού. Επιπλέον, το φίλτρο UHC-L διαθέτει επιστρώσεις που ακολουθούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (CMOS-optimized) και χάρη στο γεγονός αυτό, αποκόπτει το ανεπιθύμητο φως πολύ πιο αποτελεσματικά από όλα τα προηγούμενα φίλτρα UHC.


Χρήση του φίλτρου UHC-L

Το φίλτρο UHC-L βρίσκει εφαρμογή στην οπτική παρατήρηση και στην φωτογράφιση νεφελωμάτων εκπομπής (περιοχές γέννησης νέων αστέρων, πλανητικά νεφελώματα, υπολείμματα υπερκαινοφανών) σε ουρανούς με μέτρια έως πολύ έντονη φωτορύπανση. Παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον η χρήση του για την παρατήρηση κομητών: επιτρέπει την διέλευση της γραμμής OIII στα 501 nm, καθώς και των δύο γραμμών C2 στα 511 nm και 514 nm, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές της ουράς αερίων πολλών κομητών.


Το φίλτρο UHC-L είναι ο διάδοχος του καλά δοκιμασμένου φίλτρου UHC-S της Baader. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματά του, ενώ ταυτόχρονα, έχει βελτιωθεί συγκριτικά διαθέτοντας όλα τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς CMOS-φίλτρων της Baader: προσφέρει εικόνες απαλλαγμένες από την ενοχλητική άλω, διαθέτει μαυρισμένη περιφέρεια και επιστρώσεις Life-Coat™, ενώ το φάσμα διαπερατότητάς του έχει προσαρμοστεί ώστε να αποκόπτει το φως των σύγχρονων πηγών LED που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την φωτορύπανση. Οι εικόνες που προσφέρει είναι πιο φωτεινές από αυτές που προσφέρουν πολλά κλασικά φίλτρα φωτορύπανσης (LPR, Light Pollution Rejection) και επομένως είναι κατάλληλο όχι μόνο για μεγάλα και γρήγορα τηλεσκόπια, αλλά και για μικρότερα που συλλέγουν λιγότερο φως, όπου δεν μπορεί να επιτευχθεί μεγάλη κόρη εξόδου. Αυτό ισχύει τόσο για τηλεσκόπια μεγάλης εστιακής απόστασης όσο και για τηλεσκόπια μικρής διαμέτρου που διαθέτουν μόνο μια κάννη προσοφθαλμίου διαμέτρου 1.25". Σε αντίθεση με άλλα narrowband φίλτρα οι προσφερόμενες εικόνες παραμένουν αρκετά φωτεινές όταν η μεγέθυνση είναι υψηλή, ενώ δεν μειώνεται ο αριθμός των αστέρων. Επομένως, για παρατηρήσεις αντικειμένων βαθέος ουρανού, αυτό το φίλτρο UHC-L είναι το τέλειο συμπλήρωμα στα narrowband φίλτρα OIII.


Το φίλτρο UHC-L είναι επίσης εξαιρετικό για φωτογραφική χρήση. Όχι μόνο μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες επίγειες πηγές φωτός, αλλά ταυτόχρονα, ενισχύει την φωτεινότητα αποκόπτοντας την ακτινοβολία υπέρυθρων και υπεριωδών μηκών κύματος (UV/IR-Cut). Έτσι, δεν χρειάζεστε επιπλέον φίλτρο UV/IR-Cut: οι κάμερες που δεν έχουν ενσωματωμένο φίλτρο UV/IR-Cut μπορούν να αποδίδουν σημαντικά πιο ευκρινείς εικόνες όταν προσαρτώνται σε διοπτρικά τηλεσκόπια. Τόσο οι κλασικοί φωτογράφοι, όσο και όσοι ακολουθούν Electronically Assisted Astronomy (EAA/LiveStacking) θα επωφεληθούν από την καλύτερη ευκρίνεια των αστέρων και το αυξημένο κοντράστ των νεφελωμάτων, καθώς και από τη βελτιωμένη διαπερατότητα στην γραμμή Ηα.


Όπως όλα τα φίλτρα CMOS-optimized της Baader, έτσι και τα φίλτρα UHC-L είναι στιλβωμένα με εξαιρετικά σκληρές διηλεκτρικές επιστρώσεις. Ακόμα και αν βυθίζατε τα φίλτρα αυτά για μία ώρα σε βραστό νερό, δεν θα καταφέρνατε να τα βλάψετε! Ακόμα, είναι ανθεκτικά στις γρατζουνιές και μπορείτε να τα καθαρίζετε όσο συχνά επιθυμείτε.


Το φίλτρο αυτό έχει όλα τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς CMOS-φίλτρων της Baader:

 • Αυξημένο κοντράστ
 • Επιστρώσεις Reflex-Blocker™ που περιορίζουν την εμφάνιση της άλω, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες που προκαλούνται από τα υπόλοιπα οπτικά μέρη του συστήματος.
 • Ομοεστιακό (parfocal) με πάχος συμβατό με τα τρέχοντα πρότυπα.
 • Περιμετρικά μαυρισμένες άκρες, με ένδειξη για την πρόσθια πλευρά του φίλτρου υπό την μορφή ενός αντιανακλαστικού δακτυλίου, για την εξάλειψη των ανακλάσεων του φωτός στην περιφέρεια του φίλτρου.
 • Καθένα από τα φίλτρα διαθέτει επίστρωση όχι μόνο στην επιφάνειά του, αλλά και στην περιφέρειά του.
 • Φίλτρα στιλβωμένα και επιστρωμένα με επιστρώσεις Life-CoatTM, που εξασφαλίζουν μακροχρόνια ανθεκτικότητα ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον με μη ιδανικές συνθήκες.
 • Εύρος διέλευσης: διάφορα μήκη κύματος (βλ. φάσμα)
 • Πάχος φίλτρου (χωρίς το πλαίσιο): 2 mm
 • Επιστρώσεις: Στιλβωμένο, με αντιανακλαστική επίστρωση Reflex-Blocker™
 • Διάμετρος φίλτρου: 2"
 • Χρήση φίλτρου: CMOS, ενίσχυση κοντράστ, μείωση φωτορύπανσης, UV/IR-Cut
 • Τύπος φίλτρου: ζωνοπερατό (Bandpass), κυκλικό, με πλαίσιο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό