Baader O-III 2

Baader O-III 2" Super-G Filter (9nm) – CMOS-optimized

Baader O-III 2" Super-G Filter (9nm) – CMOS-optimized

BAADER PLANETARIUM

Φίλτρο κατάλληλο για οπτική παρατήρηση και φωτογράφιση πλανητικών νεφελωμάτων και υπολειμμάτων υπερκαινοφανών, ακόμη και με μικρά τηλεσκόπια.

175,00 €

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Προσωρινά Εξαντλημένο (Αναμένεται)

Συνήθως αποστέλλεται σε 3-14 μέρες.
Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τη συγκεκριμένη στιγμή μηδενική διαθεσιμότητα των ειδών αυτών τα οποία κρατάμε συνήθως σε στοκ. Πολύ πιθανόν όμως τα είδη αυτά να είναι διαθέσιμα στα κέντρα διανομής στην Ευρώπη των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργαζόμαστε ή και των λοιπών προμηθευτών μας και έτσι μπορούμε άμεσα να αναπληρώσουμε ένα προϊόν που έχει εξαντληθεί. Αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο χρόνος παράδοσης για προσωρινά εξαντλημένα προϊόντα υπερβαίνει τις 14 ημέρες, τότε ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης θα αναγράφεται ξεχωριστά και επάνω από την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ» Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε με e-mail ή τηλεφωνικά.

Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
SKU
BA-2961551


Baader O-III 2" Super-G Filter (9nm) – CMOS-optimized

Για οπτικές παρατηρήσεις και φωτογράφιση


Το φίλτρο O-III Super-G είναι σχεδιασμένο για την οπτική παρατήρηση και την φωτογράφιση νεφελωμάτων που περιέχουν διπλά ιονισμένο οξυγόνο (O-III), κυρίως πλανητικών νεφελωμάτων και υπολειμμάτων υπερκαινοφανών (supernovae). Με πλήρες εύρος στο μέσο του μεγίστου (FWHM) ίσο με 9 nm και με επιστρώσεις βελτιστοποιημένες για CMOS, καταφέρνει να σκοτεινιάζει το υπόβαθρο του ουρανού και έτσι, να αποκόπτει το διάχυτο φως πολύ πιο αποτελεσματικά από τον αντίστοιχο προκάτοχό του (φίλτρα BA-2458395 και BA-2458396). Αλλά το στενό FWHM δεν είναι η πιο σημαντική βελτίωση. Ακόμα πιο σπουδαίο είναι ότι μπλοκάρονται πιο αποτελεσματικά τα μήκη κύματος γύρω από την γραμμή O-III, καθώς επίσης ότι η κλίση της καμπύλης στο φάσμα διαπερατότητας είναι ακόμα πιο απότομη και το πλατώ ευρύ. Με διαπερατότητα 97% στα 500.7 nm, πρακτικά όλο το φως που εκπέμπεται από το νεφέλωμα περνά μέσα από το φίλτρο. Επιπλέον, το φίλτρο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωτογράφιση με οποιουδήποτε εστιακού λόγου τηλεσκόπιο από f/1.8 έως f/12, χωρίς να επιτρέπεται η διέλευση της ακτινοβολίας στη γραμμή Ηβ. Τα παραπάνω καθιστούν το φίλτρο Super-G ιδανικό για χρήση σε περιοχές με έντονη φωτορύπανση.


Φωτογραφική χρήση

Το φίλτρο O-III 9 nm μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωτογράφιση με όλα τα τηλεσκόπια, ειδικά με DSLR ή αστρονομικές έγχρωμες κάμερες one-shot. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα των CMOS-optimized φίλτρων της Baader, όπως οι αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις Reflex-Blocker™, η στίλβωση και οι επιστρώσεις Life-Coat™ που εξασφαλίζουν την πολυετή αντοχή του φίλτρου. Για μονόχρωμες κάμερες συστήνονται τα ακόμα ισχυρότερα φίλτρα O-III Narrowband (6.5 nm) και Ultra-Narrowband (4 nm), τα οποία διατίθενται ειδικά προσαρμοσμένα για διαφορετικές διαμέτρους. To broadband φίλτρο 9 nm, δεν απαιτεί preshifitng για εστιακούς λόγους μικρότερους από f/4, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε εστιακό λόγο.


Φίλτρο Super-G

Το φίλτρο Ο-III Super-G έχει το ίδιο πάχος με τα φίλτρα 1.25″/2″ LRGB της Baader. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για χρήση ως “Super G filter”. Στην περιοχή του φάσματος που αντιστοιχεί σε μήκη κύματος που διέρχονται από ένα τυπικό πράσινο φίλτρο (490-580 nm) δεν υπάρχει άλλη γραμμή εκπομπής πέρα από την γραμμή Ο-III, ενώ η γραμμή Ηβ στα 486 nm καλύπτεται από το μπλε φίλτρο RGB. Έτσι, όταν χρησιμοποιείται το φίλτρο O-III των 9 nm αντί του τυπικού πράσινου φίλτρου RGB, τα νεφελώματα τονίζονται πολύ πιο έντονα, ενώ οι αστέρες εμφανίζονται πιο αμυδροί.

 

Το φίλτρο αυτό έχει όλα τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς CMOS-φίλτρων της Baader:

 • Αυξημένο κοντράστ
 • Επιστρώσεις Reflex-Blocker™ που περιορίζουν την εμφάνιση της άλω, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες που προκαλούνται από τα υπόλοιπα οπτικά μέρη του συστήματος.
 • Ομοεστιακό (parfocal) με πάχος συμβατό με τα τρέχοντα πρότυπα.
 • Περιμετρικά μαυρισμένες άκρες, με ένδειξη για την πρόσθια πλευρά του φίλτρου υπό την μορφή ενός αντιανακλαστικού δακτυλίου, για την εξάλειψη των ανακλάσεων του φωτός στην περιφέρεια του φίλτρου.
 • Καθένα από τα φίλτρα διαθέτει επίστρωση όχι μόνο στην επιφάνειά του, αλλά και στην περιφέρειά του.
 • Φίλτρα στιλβωμένα και επιστρωμένα με επιστρώσεις Life-CoatTM, που εξασφαλίζουν μακροχρόνια ανθεκτικότητα ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον με μη ιδανικές συνθήκες.
 • Εύρος διέλευσης: O-III
 • Πάχος φίλτρου (χωρίς το πλαίσιο): 2 mm
 • HBW (πλήρες εύρος στο μέσο του μεγίστου): 9 nm
 • CWL (κεντρικό μήκος κύματος): 502 nm
 • Επιστρώσεις: Στιλβωμένο, διηλεκτρικά επιστρωμένο, με εξαιρετική ανθεκτική επίστρωση Reflex-Blocker™
 • Διάμετρος φίλτρου: 2"
 • Χρήση φίλτρου: CMOS, ενίσχυση κοντράστ, Ο-ΙΙΙ, πλανητικά νεφελώματα, υπολειμμάτων υπερκαινοφανών
 • Τύπος φίλτρου: στενής ζώνης (narrowband), κυκλικό, με πλαίσιο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό